Cardiologie

Een portret van een verpleegkundige

Bij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. De afdeling Cardiologie bestaat uit poliklinieken met speciale spreekuren, functieafdelingen, hartcatheterisatie-kamers, kliniek, hartbewaking (CCU) / Eerste Hart Hulp (EHH) en hartrevalidatie.

Bij Cardiologie hebben we op dit moment helaas te maken met een langere wachttijd dan gebruikelijk. Landelijk neemt het aantal ouderen toe door de vergrijzing, en hiermee ook het aantal patiënten. Bovendien zijn er bij Cardiologie onverwachts een aantal medewerkers tijdelijk uitgevallen. Om die reden hebben patiënten met spoed voorrang op controlepatiënten. Bent u controlepatiënt en heeft u klachten? Neemt u dan contact op met polikliniek Cardiologie. Heeft u geen klachten? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een afspraak van ons.

Contact opnemen

E-consult

U kunt elk moment een e-consult sturen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over het aanvragen van herhaalrecepten, wijzigen van een afspraak, het geven van een korte terugkoppeling of het doorsturen van foto’s. Heeft uw vraag spoed, dan is het beter te bellen. 
Meer informatie

0229 - 257 219 (Polikliniek)

Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.

Heeft u een niet-medische vraag? 
Wilt u bijvoorbeeld een afspraak maken of wijzigen (ten minste 48 uur van tevoren). Of een herhaalrecept aanvragen? Mail dan naar contact@dijklander.nl
 

Route
Poli 72 en 74, begane grond, route A
0229 - 257 314 (Verpleegafdeling)
Route
4e verdieping, route A

0299 - 457 146 (Polikliniek)
Route
Locatie 43, 1e verdieping
0299 - 457 440 (Verpleegafdeling)
Route
Locatie 51, 2e verdieping

0228 - 312 345

Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.

0229 - 257 500

Bereikbaar ma-vrij van 8.30-17.00 uur

Op deze pagina

Over de afdeling

Voor een afspraak op de polikliniek Cardiologie is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk.

Aanmelden voor uw afspraak

Een eerste afspraak heeft u in Hoorn, Purmerend of Volendam.

Hoorn

In Hoorn kunt u zich voor zowel poli 72 als voor poli 74 aanmelden bij poli 72. Naast de balie van poli 72 staat een aanmeldzuil. Door middel van de barcode op uw afsprakenkaart, rijbewijs of ID/paspoort kunt u zich digitaal aanmelden voor uw afspraak en tegelijkertijd controleren of al uw gegevens nog kloppen. Komt u voor het inloopspreekuur voor het ecg (hartfilmpje), dan vragen we of u zich aan de balie van poli 72 wilt melden voordat u plaats neemt in de wachtkamer van poli 74.

Purmerend

De polikliniek Cardiologie in Purmerend is gevestigd op locatie 43, op de eerste verdieping.

Volendam

In het Gezondheidscentrum Volendam zit de ‘Rapid Acces Poli’. Dit is speciaal voor patiënten met een vermoeden van een hartprobleem die niet acuut gezien hoeven te worden op de Eerste Hart Hulp, maar wel binnen korte tijd.  

Enkhuizen

De locatie Enkhuizen is gevestigd in gezondheidscentrum Molenweg, op de eerste verdieping. 
 

Specialistische afdelingen

Hartkatheterisatie

In het Dijklander Ziekenhuis worden dagelijks hartkatheterisaties en pacemakers/Reveal® implantaties uitgevoerd. Op de afdeling werken op het gebied van patiëntenzorg medewerkers, die allemaal gespecialiseerd verpleegkundigen/hartfunctielaboranten zijn. Een geplande hartkatheterisatie of pacemakerimplantatie vindt meestal poliklinisch plaats, maar soms wordt u opgenomen (klinisch).

Hartbewaking (Coronary Care Unit, CCU)

Op de hartbewaking wordt intensieve zorg wordt verleend aan patiënten met acute of in ernst toegenomen chronische problematiek. Hierbij kunt u denken aan bijv. instabiele pijn op de borst klachten, acuut hartinfarct, acuut of ernstig toegenomen hartfalen, ritme- en geleidingsstoornissen, acute pericarditis en ernstig kleplijden.

Eerste Hart Hulp (EHH)

De Eerste Hart Hulp is een aparte afdeling, verbonden met de hartbewaking. Mensen kunnen er terecht bij het vermoeden van klachten van het hart. De patiënten liggen maximaal vier uur op de EHH. In deze tijd wordt onderzocht of de klachten door het hart veroorzaakt worden. Onderzoeken die o.a. verricht kunnen worden zijn: bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG), röntgenfoto, inspanningstest en echo onderzoek van het hart. Daarnaast wordt de patiënt geobserveerd en wordt de bloeddruk en ritme bijgehouden.

Naar het Amsterdam UMC of OLVG

Als op de EHH de diagnose ’acuut hartinfarct’ met specifieke ECG afwijkingen wordt gesteld, krijgt de patiënt direct medicijnen toegediend en wordt hij/zij vervoerd naar het Amsterdam UMC of OLVG om bijvoorbeeld te worden gedotterd. Omdat het team in het AMC of OLVG tegelijkertijd is gewaarschuwd, staan ze daar al klaar om meteen in actie te komen.
 

Speciale spreekuren

Het meten van de bloeddruk
Een ECG afbeelding

Onze specialisten

Patiëntenvoorlichting

Wachttijden

Deze wachttijden zijn afhankelijk van uw persoonlijke en medische situatie en kunnen daarom in de praktijk afwijken.

Wachttijden voor een behandeling vindt u niet op deze pagina. Op Zorgkaart Nederland vindt u ook een overzicht van alle wachttijden, waaronder ook de wachttijd tot uw behandeling. Dit is het aantal dagen tussen het moment dat u van uw behandelende specialist de indicatie krijgt voor een medische behandeling, tot het moment van opname of operatie.

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Cardiologie
Polikliniek
Regulier 17 dagen 42 dagen 10 dagen 10 dagen

Let op: op Tweede Paasdag (21 april) zijn onze poliklinieken, röntgenafdelingen en laboratoria gesloten – de Spoedeisende Hulp is wél open.

Lees meer