Chirurgie

Een doktersassistente op de poli chirurgie

Chirurgie (heelkunde) houdt zich bezig met de behandeling van verwondingen, tumoren, vaatziekten en infecties. Meestal is voor de behandeling een operatie nodig. Onderzoek en behandeling (ook operaties) vinden poliklinisch, in dagbehandeling of tijdens ziekenhuisopname plaats.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Polikliniek

3, begane grond
Ma-vr van 8.00 tot 16.45 uur
U krijgt eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.

Verpleegafdeling

Dagcentrum

Ma-vr van 8.00 tot 16.45 uur

Polikliniek

Locatie 41, 1e etage

Ma-vr van 8.30 tot 17.00 uur

Verpleegafdeling

Locatie 53

Dagcentrum

Locatie 75
Ma-vr van 8.30 tot 17.00 uur

Over de afdeling

Chirurgie is een breed specialisme dat veel verschillende aandoeningen behandelt, bijvoorbeeld liesbreuken, blindedarmontstekingen en ontstekingen van de huid. Onze chirurgen zijn allemaal algemeen chirurg. Daarnaast hebben zij een of meerdere aandachtsgebieden zoals vaatchirurgie, traumachirurgie of oncologische chirurgie. Lees meer over onze gespecialiseerde chirurgie:

 

Doktersassistentes

De doktersassistenten van de poli chirurgie begeleiden en informeren de patiënt over zijn afspraak. De doktersassistentes zitten meestal bij de chirurg/AIOS in de spreekkamer. De chirurg heeft op deze manier meer tijd voor de patiënt. De doktersassistente zorgt direct voor het aanvragen en plannen van vervolgonderzoeken en/of afspraken. Daarnaast ondersteunen zij de specialisten bij poliklinische ingrepen, verzorgen zij wonden en verwijderen zij hechtingen indien nodig. De doktersassistentes verzorgen twee speciale spreekuren:

Verpleegkundig spreekuur stomazorg
Spreekuur borstkanker

 

ACTION-1-studie

Ons ziekenhuis heeft een internationaal onderzoek opgezet naar de toediening van bloedverdunners bij operaties aan de aorta. Meer weten? Bekijk de animatie.

External video URL

 

foto van chirurgen

Onze specialisten

Patiëntenvoorlichting

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Chirurgie
Polikliniek
a) Vaatchirugie/flebologie - 21 dagen 25 dagen -
c) Mammapoli - 4 dagen 5 dagen -
Regulier - 16 dagen 11 dagen -

Keuzehulp

Er bestaan diverse mogelijkheden om een liesbreuk of galsteenlijden te behandelen. Een digitale keuzehulp kan u na de diagnose helpen om de behandeling te kiezen die het beste past bij uw situatie. In de keuzehulp leest u meer over uw aandoening, de behandelmogelijkheden en de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen. U bespreekt met uw zorgverlener welke behandeling het beste bij u past. Via uw zorgverlener ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor de keuzehulp, voordat u het eerste consult bij de chirurg heeft.  Meer algemene informatie leest u op: www.keuzehulp.info (hyperlink), u kunt hier voorbeelden van keuzehulpen bekijken. Let op: de uitnodiging voor uw persoonlijke keuzehulp ontvangt u altijd van uw zorgverlener.
 

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer