Diëtetiek

Een creatief bestek

De afdeling Diëtetiek geeft dieetadvies tijdens uw ziekenhuisopname en in de thuissituatie. Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling en herstel. In het Dijklander Ziekenhuis werken 16 diëtisten die allen één of meerdere specialisaties hebben. Alle diëtisten zijn geregistreerd in het basis / kwaliteitsregister voor paramedici.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Van 09.00-12.00 en 13.00-16.00 uur

E-mail: dietist-hoorn@dijklander.nl

Route

Locatie 22, begane grond

Over de afdeling

Kliniek
Tijdens uw opname, na verwijzing van uw behandelend specialist, komt de diëtist bij u langs op de afdeling en stelt samen met u een persoonlijk dieetadvies op. Dit advies is gebaseerd op de landelijke dieetbehandelingsrichtlijnen. Tijdens de opname evalueert de diëtist dit advies met u en past het behandelplan zo nodig aan. Bij ontslag wordt er in overleg besproken hoe en door wie de dieetbehandeling wordt voortgezet. Vanuit locatie Hoorn kan de begeleiding worden voortgezet door een diëtist bij u in de buurt. Op locatie Purmerend is het naast deze optie ook mogelijk om door uw eigen diëtist verder te worden begeleid, mits uw onder behandeling blijft van uw specialist.

Polikliniek
Op locatie Purmerend kunt u uitsluitend op de polikliniek terecht met een verwijzing van uw behandelend specialist. Op de polikliniek worden spreekuren gehouden voor patiënten met verschillende ziektebeelden, waaronder: ondervoeding, diabetes mellitus type 1 en 2, hart- en vaatziekten, nierziekten, eetstoornissen, allergieën en neuromusculaire aandoeningen.
Telefonisch spreekuur diëtetiek: maandag, woensdag en vrijdag via 0299 - 457 559 (15.45-16.15 uur).

Op locatie Hoorn is er alleen een spreekuur voor mensen in de pre-dialyse fase. De verwijzing hiervoor verloopt via het Niercentrum. Voor alle andere aandoeningen kunt u geen poliklinische afspraak maken maar wordt u doorverwezen naar een diëtist bij u de buurt.

Samenwerking
De diëtisten werken nauw samen met andere zorgverleners en multidisciplinaire behandelteams die betrokken zijn bij uw behandeling. Denk bijvoorbeeld aan het hart- en longrevalidatieprogramma en het diabetesteam.
De afdeling diëtetiek biedt de mogelijkheid aan 4e-jaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam om stage te lopen. Het kan hierdoor voorkomen dat u begeleid wordt door een stagiaire. Dit wordt vooraf met uw besproken.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact op met de afdeling Diëtetiek.