Niercentrum

Dialysecentrum

Het Niercentrum van Dijklander Ziekenhuis beschikt over 2 locaties (Hoorn en Purmerend). Hier worden patiënten behandeld van wie de nieren niet meer goed werken (nierfalen). De patiënten met nierfalen bereiden we voor op niertransplantatie, of dialyse. Ook geven we uitleg en informatie over de mogelijkheden van de verschillende nierfunctie vervangende behandelingen of bij de keuze van geen behandeling.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Algemeen

7e etage, lift R

> Hemodialyseafdeling
maandag t/m zaterdag 7:00-22:00 uur

> Peritoneale dialyse
ma t/m vr: 7.45 - 16.15 uur

Noodgevallen

Route

Locatie 98, derde verdieping
Geopend van 7.30 tot 20.00 uur, behalve op zaterdag.

Email: dialyse@dijklander.nl

Over de afdeling

We bieden alle vormen van dialyse aan: peritoneaal dialyse, centrum hemodialyse en thuis hemodialyse. Thuis hemodialyse vind plaats in samenwerking met dianet. Niertransplantatie vindt plaats in samenwerking met het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Locatie Purmerend biedt ruimte voor 6 plekken hemodialyse per dagdeel (totaal ruimte voor 24 Hemodialyse patiënten).

Locatie Hoorn biedt ruimte voor 16 plekken hemodialyse per dagdeel. In totaal is er ruimte voor 64 hemodialyse patiënten.

Naast de nefrologen en de dialyseverpleegkundigen bestaat ons team uit een medisch maatschappelijk werkers en een diëtistes. Het gehele multidisciplinaire team komt 1 keer per week samen om de behandeling van de patiënten te bespreken en de zorg goed op elkaar af te stemmen. Ons team staat voor uitstekende zorg. Tijdens uw behandeling wordt u verzorgd door verpleegkundigen, die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met nierproblemen. 

Lees meer over de verschillende behandelingen: 

Faciliteiten voor patiënten tijdens de behandeling

  • Maaltijd
  • Internet aansluiting (wifi)
  • Tablets (met tv) voor patiënten
  • Patiënten kluisje
Dialyse Hoorn
Dialyse

Ervaringen

“Ik vind het hier perfect. Allemaal even vriendelijk. Goed geholpen”

“Heel erg tevreden. Goede sfeer op de afdeling. Goed persoonlijk contact met arts”

“Ik vind het ideaal dat ik nu in het ziekenhuis van Purmerend terecht kan. Voorheen was ik veel reistijd kwijt. Had ik het gekund, dan was ik bij wijze van spreken nu op de fiets gekomen”.

“Het klinkt gek, maar dialyseren op de dialyseafdeling in Purmerend vind ik rustgevend. Doordat het hier niet zo groot is, is het een stuk rustiger. Mede door de huiselijke sfeer voel ik mij hier erg prettig.”

“Dialyseren op de dialyseafdeling in Purmerend bevalt mij uitstekend."

"Doordat er maar zes stoelen zijn, hangt er een knusse sfeer. Er is leuk contact met de verpleegkundigen.”