Radiotherapie

Een laborante bij de radiotherapie

Voor radiotherapie (bestraling) kunt u terecht bij Amsterdam UMC in het Centrum voor Radiotherapie en Oncologie in Hoorn. Dit centrum staat naast het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en is een samenwerking van het Dijklander Ziekenhuis, het Zaans Medisch Centrum en het Amsterdam UMC.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Route: Vanaf de hoofdingang van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn kunt u  via de polikliniek Oncologie (poli 54) de bordjes volgen naar de afdeling Radiotherapie (receptie 0). U meldt zich bij de balie op de afdeling Radiotherapie. Het centrum is ook bereikbaar via een eigen ingang. Daar kunt u ook gratis parkeren. Bij uw eerste bezoek aan het centrum leggen we uit hoe u daar gebruik van kunt maken.​
 

Over de afdeling

Het centrum heeft drie bestralingstoestellen. ​De radiotherapeutische zorg wordt geboden door de specialisten van het Amsterdam UMC. De kwaliteit van de zorg heeft hetzelfde hoogwaardige niveau als bij de afdeling Radiotherapie van Amsterdam UMC.

Op de afdeling Radiotherapie worden patiënten behandeld met straling. Daarom wordt deze afdeling ook wel bestralingsafdeling genoemd. Voor het overgrote deel gaat dat om patiënten met kanker. De röntgenstraling die wordt gebruikt voor de therapie wordt opgewekt met lineaire versnellers. Voor de behandeling gebruiken we geavanceerde apparatuur die het mogelijk maakt om de tumor te lokaliseren, de beste manier van bestraling te bepalen en de bestraling uit te voeren en te controleren.

Alle informatie over bestraling vindt u op de website van het Amsterdam UMC.

Patiënteninformatie

Meer informatie over radiotherapie, vind u in de patiëntenfolders van Amsterdam UMC.

 

Onderweg naar de radiotherapie bunker
Aanmelden bij de balie radiotherapie