Bloedafname en onderzoek

Foto van bloed prikken

Bij de poli Bloedafname kunt u bloed laten prikken of onderzoeksmateriaal (bijv. doosje van Comicro of urine) afgeven. Bloedprikken gaat op afspraak. Dit geldt voor lokale prikpunten van Diagnost-IQ in de regio West-Friesland en Waterland, dus zowel de prikpoli’s in de ziekenhuizen als alle lokale prikpunten. Hoe u een afspraak kunt maken leest u hieronder.

Op deze pagina

Afspraak en contact

poli 7, begane grond

Maak een online afspraak
Geopend ma t/m vr van 7.15 tot 17.00 uur

Locatie 15, op de begane grond. 

Maak een online afspraak
Geopend ma t/m vr van 8.00 – 17.00 uur.
Op dinsdagavond is er tot 19.00 uur een avondspreekuur.

Maak een online afspraak
Geopend ma t/m vr van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 15.45 uur.

Maak een online afspraak
Geopend ma t/m vr van
7.45 - 10.00 uur
10.15 - 12.30 uur
13.00 - 14.30 uur
14.45 - 15.30 uur
 

Over de afdeling

De poli Bloedafname is onderdeel van Diagnost-IQ. Dat is een modern en geavanceerd Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL), waar analisten onderzoeken doen in bloed, urine en andere lichaamsvochten die uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist heeft aangevraagd. Op het KCL zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag analisten aanwezig voor de spoedaanvragen van de spoedeisende hulp en patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Afspraak maken

Voor bloedafname kunt u uitsluitend terecht op afspraak. Zo kunnen we drukte en lange wachttijden in de wachtruimte voorkomen. U kunt heel eenvoudig zelf online een afspraak inplannen. 

1. Ga naar het online afspraken systeem voor het maken van een afspraak 
2. Selecteer een dienst
3. Selecteer een locatie
4. Selecteer datum en tijd
5. Vul uw persoonlijke gegevens in
Heeft u een e-mail adres ingevuld? Dan ontvangt u de bevestiging per e-mail.

Kunt u om medische redenen niet naar de priklocatie komen en woont u in West-Friesland? Dan kan uw huisarts contact met Diagnost-IQ locatie Hoorn opnemen, zodat de bloedafname bij u thuis kan worden gedaan.

Hoewel het de voorkeur heeft om online een afspraak te maken, kunt u ook een telefonische afspraak maken via 088 3424614. Meer informatie vindt u op www.diagnost-iq.nl.

Onderstaand schema geeft inzicht in de huidige gemiddelde wachttijd op locatie Hoorn, gedurende de dag.

Wachttijd bloedprikken loc. Hoorn

Inleveren van materialen

Voor het inleveren van materialen hoeft u geen afspraak te maken. Bij de poli in het ziekenhuis kunt u via de aanmeldzuil een nummer te trekken met “alleen inleveren materiaal”. U wordt dan met voorrang geholpen. Op de bloedafnamelocaties in de regio West-Friesland (buiten het ziekenhuis om) kunt u het materiaal tegen het einde van de sluitingstijd van het prikpunt inleveren bij de bloedafnamemedewerker. Op www.dcwf.nl vindt u de openingstijden van alle bloedafname locaties.

Priklocaties

Regio Hoorn:
Ga bij voorkeur naar een prikpunt buiten ons ziekenhuis. Mocht het toch noodzakelijk zijn om naar de prikpoli te komen, dan vragen wij u om (als het kan) dit in de middag te plannen.

Regio Purmerend:
Indien het niet noodzakelijk is om in de ochtend te komen, dan vragen wij u om zoveel mogelijk in de middag naar locatie 15 te komen op locatie Purmerend.

Regio Volendam:
De prikpoli in Volendam is ook in de middag geopend.

Wist u dat u voor veel onderzoeken niet nuchter hoeft te zijn voor de bloedafname? Informeer dit bij uw huisarts. Hoeft u niet nuchter te komen voor de bloedafname? Kom in de middag, dan is het minder druk.

Uitslag

Uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist die de onderzoeken heeft aangevraagd kan de uitslagen elektronisch inzien of krijgt die per post. We doen er alles aan om te zorgen dat het onderzoek van uw bloed zo snel en goed mogelijk verloopt. Uw uitslagen krijgt u altijd van uw (huis)arts of verloskundige.

De werkzaamheden op het KCL worden uitgevoerd door een externe organisatie: Diagnost-IQ. Meer vindt u op diagnost-iq.nl.

Foto van buisjes
Foto van ticket