Onze kraamsuites

Kraamsuite

Als je bevalt in een kraamsuite is alle medische hulp en begeleiding van de juiste mensen voorhanden. Het zijn luxe suites met een eigen badkamer waar zoveel mogelijk een huiselijke situatie wordt gecreëerd. Tijdens het hele verblijf van bevallen en, als dat nodig is, de kraamperiode blijven jij en je kindje in de suite. Je partner kan ook gewoon blijven slapen. Je bent niet thuis, maar we proberen de thuissituatie zo goed mogelijk na te bootsen doordat jullie als gezin bij elkaar kunnen blijven.

Bevalbad
Het Centrum voor geboortezorg is ook uitgerust met luxe bevalbaden. Bevallen in bad kan je ondersteunen in het opvangen van de pijn en weeën. Daarnaast kan het warme water voor een geleidelijke ontsluiting zorgen en biedt ons bevalbad je alle ruimte om te kunnen bewegen tijdens de weeën. Niet alleen jij, maar ook je baby kan baat hebben bij een bevalbad. De overgang vanuit het vruchtwater en de baarmoeder naar het water verloopt vaak heel natuurlijk en rustig. Overweeg je een bevalling in een bevalbad? Bespreek dit dan met je verloskundige.

Wanneer er sprake is van een bevalling met een medische indicatie wordt jouw conditie en die van de baby in de gaten gehouden via continue registratie. Het opvangen van de weeën bij een bevalling met een medische indicatie is mogelijk in een bevalbad met een draadloos hartfilmpjesapparaat.
We leveren graag patiëntgerichte zorg. Bespreek je wensen met jouw verloskundige/ gynaecoloog aan de hand van een geboorteplan.

Maaltijden
Je krijgt alle luxe maaltijden op de suite geserveerd en ook je partner of naaste krijgt van ons alle maaltijden aangeboden. Ook tussendoor komt er regelmatig een service-medewerker langs om jullie van drinken te voorzien.

Borstvoeding
Op de afdeling wordt veel zorg besteed aan borstvoeding. Wij begeleiden en adviseren je als je wilt beginnen met borstvoeding. Denk aan het aanleggen van je baby en hoe vaak je dat doet. Er wordt naar gestreefd dat er iedere dag een lactatiekundige aanwezig is, voor als het geven van borstvoeding moeizaam gaat en je hulp nodig hebt.

Zie voor meer informatie onze borstvoedingsfolder of problemen bij het geven van borstvoeding.

Overige folders: 

Bevallen in het Centrum voor geboortezorg
Adviezen pasgeborene
Veilig slapen