Resultaten van behandelingen in ons Centrum

babyvoetjes

Alles geven voor nieuw leven is ons motto, toch kunnen we niets beloven. Of een behandeling succesvol is en leidt tot een zwangerschap is afhankelijk van veel factoren. De leeftijd van de vrouw is daarvan veruit de belangrijkste. Hieronder zie je onze slagingspercentages afgezet tegen het gemiddelde van Nederland. Het gaat hier om doorgaande zwangerschappen (een zwangerschap langer dan 12 weken) als gevolg van een behandeling. In de twee diagrammen eronder kun je zien welke rol leeftijd speelt in de kans op een zwangerschap. Daarin zie je ook het verschil tussen het aantal positieve zwangerschapstesten en de zwangerschappen.

Doorgaande zwangerschap na IUI
Hier zie je de resultaten per IUI-cyclus in ons Centrum in 2021. Een volledige IUI-behandeling bestaat uit (meestal) zes opeenvolgende cycli. De cijfers van Nederland betreffen het landelijk gemiddelde voor alle leeftijden in 2020. De cijfers van 2021 worden eind 2022 bekendgemaakt.
Bron cijfers Nederland: KLEM
Doorgaande zwangerschap na IVF/ICSI
In dit diagram zie je de resultaten van de IVF- en ICSI-behandeling in ons Centrum in 2021. De resultaten zijn per embryoterugplaatsing berekend.
De cijfers van Nederland betreffen het landelijk gemiddelde voor alle leeftijden in 2020. De cijfers van 2021 worden eind 2022 bekendgemaakt.
Bron cijfers Nederland: NVOG
cryo-terugplaatsing
In dit diagram zie je de resultaten van de behandelingen waarbij ingevroren embryo’s (van een eerdere IVF of ICSI behandeling) zijn ontdooid en teruggeplaatst, in 2021. De ontdooiingssucceskans in ons Centrum is 98% (het gemiddelde in Nederland 84,2%).                         
De cijfers van Nederland betreffen het landelijk gemiddelde voor alle leeftijden in 2020. De cijfers van 2021 worden eind 2022 bekendgemaakt.
Bron cijfers Nederland: NVOG
IUI per leeftijdscategorie
In dit diagram kun je op leeftijd bekijken hoe hoog het slagingspercentage is op een positieve zwangerschapstest en op een doorgaande zwangerschap na een IUI behandeling in ons Centrum. Deze kunnen we niet vergelijken met het gemiddelde van Nederland omdat deze cijfers niet bekend zijn.
Dit diagram laat ook zien dat een positieve zwangerschapstest helaas niet altijd leidt tot een doorgaande zwangerschap.
IVF/ICSI per leeftijdscategorie
In dit diagram kun je op leeftijd bekijken hoe hoog het slagingspercentage is op een positieve zwangerschapstest en op een doorgaande zwangerschap na een IVF- of ICSI-behandeling in ons Centrum. De resultaten zijn per embryoterugplaatsing berekend. Deze kunnen we niet vergelijken met het gemiddelde van Nederland omdat deze cijfers niet bekend zijn.
Dit diagram laat ook zien dat een positieve zwangerschapstest helaas niet altijd leidt tot een doorgaande zwangerschap.

De resultaten van de cryo-terugplaatsingen zijn niet per leeftijd berekend vanwege de kleine aantallen die zijn uitgevoerd in 2021 (41 terugplaatsingen).

Onze resultaten staan ook in het jaarverslag 2021 van ons IVF-laboratorium.