Nazorg COVID-19

Zorg iconen

Patiënten die besmet zijn geweest met het coronavirus kunnen nog lang last houden van lichamelijke en psychische klachten. Daarom biedt het Dijklander Ziekenhuis deze patiënten nazorg.
Patiënten die in het Dijklander op de IC hebben gelegen worden gebeld door de IC-verpleegkundige en worden uitgenodigd voor de IC-nazorgpoli. Patiënten die op de verpleegafdeling hebben gelegen worden gebeld door hun longarts of internist.

Samen met uw huisarts proberen wij u na uw ontslag uit het ziekenhuis op deze wijze te blijven begeleiden. Tijdens deze telefoongesprekken wordt gevraagd hoe het gaat en kijken we samen of er meer hulp nodig is. Dit kan zijn ondersteuning in de vorm van fysiotherapie of ondersteuning door de psycholoog. Uiteraard kan het ook zijn dat u hier geen behoefte aan heeft.

Herstellen kost tijd
Inmiddels weten we dat veel patiënten na ontslag uit het ziekenhuis merken dat veel (alledaagse) activiteiten nog niet lukken. Waar in het ziekenhuis nog begeleiding aanwezig was, moeten mensen het thuis ineens zelf doen en dat kan zwaar zijn. Weet dat herstellen van het coronavirus tijd kost. Neem die tijd ook.

Heeft u toch nog vragen of komt u er alleen niet uit, in onze folder staan een aantal tips die u op weg kunnen helpen. Ook kunt u altijd uw huisarts benaderen als u vastloopt.

Niet in het ziekenhuis, maar wel hulp nodig
Bent u niet in het ziekenhuis opgenomen geweest maar heeft u wel corona gehad - of denkt u dat u corona heeft gehad - én heeft u nog steeds last van klachten zoals hoesten, vermoeidheid of slaapproblemen?
Of bent u een naaste van een patiënt die in het ziekenhuis heeft gelegen en ervaart juist u als naaste problemen?

Als het nodig is kan uw huisarts u doorverwijzen voor verdere begeleiding en behandeling in de eerste lijn en zo nodig in het ziekenhuis.

Handige links

Nazorg voor patiënten met COVID-19

Uitleg over het Post Intensive Care syndroom

https://icconnect.nl/na-de-ic/ontslag-uit-het-ziekenhuis/