Het verhaal van Cynthia

Cynthia Verkaik

Cynthia Verkaik is oud-Dijklander en was hoofd van de poli interne geneeskunde MDL en opgeleid als IC-verpleegkundige. Nu werkt ze als teammanager bij Evean, maar ondersteunt ze wanneer het kan op de covid-afdeling in het Dijklander.

Wat maakt je werk nu anders dan anders?
Normaal gesproken werk ik als teammanager in verpleeghuis Evean Oostergouw, maar elke coronagolf kom ik terug in het Dijklander Ziekenhuis om te ondersteunen op de intensive care in Purmerend. Ik kan niet veel betekenen omdat ik al 36 uur of meer werk in het verpleeghuis, maar ik  probeer elke vier weken zo’n 2 tot 3 diensten te werken. Ik vind het fijn om wat te betekenen voor het maatschappelijk belang en daarnaast om mijn oud-collega’s te ondersteunen.

Waardoor kun jij #doorzetten? Hoe houd je het vol?
Momenteel is het in het verpleeghuis ook enorm druk, ook door covid. Bij het ondersteunen op de IC kan ik zelf de dagen aangeven. Meestal werk ik tussen vrijdag en zondag een dag of avond. De samenwerking met mijn collega teammanagers en regiomanager maakt dat ik het vol hou, samen met de afwisseling in het werk. Ik vind het fijn om ook even operationeel aan het werk te zijn.

Wat wil je meegeven aan collega’s?
Ik vind het geweldig om te zien hoe hard iedereen werkt. Wat ik collega’s nog wil meegeven: probeer tussen de bedrijven door ook lol te maken met elkaar en hou een beetje oog voor elkaar. Het is zwaar voor iedereen.

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees hier verder.