Het verhaal van Nina

Nina

Nina is leerling verpleegkundige. Ze zit in het tweede jaar van haar opleiding en werkt op dit moment als zorgondersteuner op de corona-afdeling. Een zorgondersteuner helpt de verpleegkundigen bij de zorg voor patiënten.

Wat maakt je werk nu anders dan anders?
Normaal gesproken loop je tijdens je stage met één verpleegkundige mee. Als zorgondersteuner help ik alle verpleegkundigen waar dat nodig is, waardoor ik de hele dag over de afdeling vliegt. Het is erg druk. Daarnaast draag ik een speciaal pak om mezelf te beschermen tegen het coronavirus en let ik nóg meer op de hygiëne regels. Ook breng ik vrijwel de hele dag op op dezelfde afdeling in het ziekenhuis door. Wanneer ik de afdeling afgaat, moet ik mezelf namelijk weer omkleden.

Waardoor kun jij doorzetten? Hoe houd je vol?
De collega’s zorgen dat ik het volhoud. We stimuleren elkaar en iedereen is heel collegiaal. Wanneer ik het even niet red, neemt iemand anders mij over. Daarnaast zijn er patiënten waarbij ik duidelijk vooruitgang zie. Ook dat stimuleert om door te zetten.

Wat wil je de andere collega’s meegeven?
We moeten met zijn allen nog even volhouden en er doorheen. Ik hoop dat alles daarna snel weer wordt zoals het vroeger was!

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees hier verder.