Het verhaal van Renate

Renate Haring

Renate Haring is bedrijfsverpleegkundige. Ze werkt onder meer in de test-straat waar medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis getest kunnen worden op corona. Ook werkte ze mee aan het vaccineren van medewerkers.

Wat maakt je werk nu anders dan anders?
Ik heb 18 jaar als cardiologieverpleegkundige gewerkt. Op ons intranet zag ik de vacature voor bedrijfsverpleegkundige voorbijkomen, voor 8 uur in de week. Leuk, dacht ik, dat doe ik erbij!

Twee weken na mijn startdatum brak corona uit. Inmiddels beheerst het bijna mijn hele werk en mijn hele werkweek.

Waardoor kun jij #doorzetten? Hoe houd je vol?
Ik vond het vooral een uitdaging in het begin, ging echt de strijd aan. Mijn rol als bedrijfsverpleegkundige ging nu over totaal ander werk. Ik heb het afgelopen jaar zoveel geleerd, zoveel medewerkers leren kennen en vriendschappen eraan over gehouden. Ik kreeg ook alle ruimte en medewerking vanuit het ziekenhuis om de teststraat voor medewerkers op te zetten, samen met collega Joost de Bie, die ook ontzettend veel werk verzet op dit gebied.

Wat wil je meegeven aan collega’s en anderen?
Juist die fijne samenwerking en de vrijheid om je eigen werk vorm te geven in deze coronaperiode is voor mij een reden dit vol te houden. Ook omdat ik een fantastisch team heb waarmee we de testen uitvoeren. We maken een grap in de teststraat, maar ook zijn we er voor de collega’s als het emotioneel/spannend is.

Als bedrijfsverpleegkundige mocht ik ook helpen met het vaccineren. Dat was ook zo leuk om te doen. Even wat anders en zo belangrijk. Ik mocht zelfs de eerste vaccinatie zetten.. echt trots. Een nieuw tijdperk. Hou vol. Met elkaar komen we er zeker!

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees hier verder.