Het verhaal van Sander

Sander Scheltus

Sander Scheltus is beveiliger in het Dijklander Ziekenhuis. Hij vertelt hoe corona ook zijn werk beïnvloedt.

Wat maakt je werk nu anders dan anders?
Door de coronamaatregelen hebben we helaas vaker met agressie te maken. Veel mensen zijn het niet eens met de maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje of het maximum aantal bezoekers. Dan lopen de emoties hoog op. Het gebeurt regelmatig dat er dan irritatie of agressie bij komt. De keuzes die je op zulke momenten maakt zijn niet altijd makkelijk, het is lastig om mensen die het niet eens zijn met deze regels, ze toch te laten volgen.

Waardoor kun jij #doorzetten? Hoe houd je het vol?
Nu ik hier langere tijd werk, hecht ik me aan de medewerkers, bezoekers en het ziekenhuis zelf. Dit geeft mij, ons als beveiligers, de motivatie om ons 100% in te blijven zetten voor de veiligheid van medewerkers, patiënten en bezoekers.

Wat wil je meegeven aan collega’s?
Wees niet bang om mensen op hun gedrag aan te spreken, als hierdoor een vervelende situatie ontstaat kun je altijd de beveiliging bellen, wij staan vooraan om het probleem op te lossen. En geef ook als medewerker het goede voorbeeld. Als medewerkers zelf de maatregelen niet volgen, en dit zie ik helaas regelmatig, motiveert dat de bezoekers niet om mee te werken.

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees hier verder.