Welkom bij Mijn Dijklander

Mijn DLZ

Overal en altijd toegang tot uw medisch dossier: dat is Mijn Dijklander. Via een beveiligde website kunt u delen van uw medisch dossier inzien. U kunt onder meer uitslagen bekijken, behandelverslagen lezen en een overzicht van uw geplande afspraken inzien. Mijn Dijklander is beschikbaar voor alle patiënten van het Dijklander Ziekenhuis.

 Hoe werkt Mijn Dijklander?

 

Hoe kan ik inloggen?

U kunt in Mijn Dijklander inloggen als u:

 • als patiënt geregistreerd bent in het Dijklander Ziekenhuis
 • beschikt over een computer, tablet of smartphone met internetverbinding
 • in het bezit bent van een DigiD met extra controle via sms of de DigiD app
 • uw (mobiele) telefoon, die is gekoppeld aan uw DigiD, bij zich heeft;

Om toegang te krijgen tot uw medische gegevens, logt u in met DigiD en SMS-code of u gebruikt uw DigiD app. DigiD staat voor ‘digitale identiteit’. Met uw DigiD kunt u veilig inloggen op websites van de overheid. U gebruikt uw DigiD-account soms ook voor zaken die te maken hebben met zorg. Meer informatie over DigiD.

Inloggen op Mijn Dijklander


Machtiging voor anderen

Wilt u het dossier van uw kind inzien of vertegenwoordigt u iemand in uw omgeving? Het is mogelijk om dan inzage te krijgen in hun dossier bij het Dijklander. Hiervoor heeft u een DigiD of machtiging nodig.

Lees hier hoe u dat kunt regelen

Geef uw huisarts toestemming
om in uw dossier te kijken

Een zorgverlener buiten het Dijklander Ziekenhuis kan uw medische gegevens alleen inzien met uw toestemming. Bijvoorbeeld uw huisarts, apotheker of de arts van het verpleeghuis. Voor hen is het belangrijk dat ze in uw medisch dossier kunnen kijken. Zo kunnen zij uw zorg goed blijven volgen en u beter behandelen. Toestemming geven is niet verplicht. U bepaalt dit zelf. Dit kan onder andere via Mijn Dijklander > ‘Mijn gegevens’  > ‘Toestemmingen’. Lees meer over toestemming geven.

privacy

Zijn uw gegevens compleet?

Het is belangrijk dat in uw medisch dossier de goede persoonlijke gegevens staan. In Mijn Dijklander kunt u uw persoonlijke gegevens aanpassen of aanvullen, zoals de gegevens van uw huisarts of apotheek. Check ook of uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer vermeld staan. Wij kunnen u dan gerichte informatie over uw zorg sturen.

puzzel

Vragenlijsten invullen

Het kan zijn dat we u voorafgaand uw afspraak vragen om een vragenlijst in te vullen. Bijvoorbeeld als voorbereiding op een afspraak of operatie in het ziekenhuis. Hierdoor kunnen wij de zorg goed afstemmen op uw kenmerken of klachten en u zo goed mogelijk begeleiden tijdens uw behandeling. Het invullen van een digitale vragenlijst is niet verplicht. Lees hier meer informatie over vragenlijsten

Wie kan Mijn Dijklander gebruiken?

U kunt Mijn Dijklander gebruiken als u een geregistreerde patiënt bent van het Dijklander Ziekenhuis. Voor sommige patiënten gelden uitzonderingen:

Kinderen

Om in te kunnen loggen op Mijn Dijklander is een DigiD nodig van u of uw kind.

 • Is uw kind jonger dan 12 jaar? Dan heeft u het recht om het dossier van uw kind in te zien.
 • Is uw kind tussen de 12 en 16 jaar? Dan dient u toestemming te hebben van uw kind om zijn of haar dossier in te zien.
 • Is uw kind ouder dan 16 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien geen recht op inzage.

Kinderen onder de 12 jaar hebben meestal nog geen DigiD. Er zijn in dit geval twee opties:

 • Optie 1 - U of uw kind vraagt een DigiD aan via de website van DigiD:
  Schakel de sms-controle in of kies voor inloggen met de DigiD app, zodat u voortaan kunt inloggen met een tweestapsverificatie. Door het instellen van deze tweestapsverificatie kunt u veilig inloggen met uw DigiD op Mijn Dijklander. Zonder sms-controle of DigiD app kunt u niet inloggen op Mijn Dijklander.

  Voordeel: De aanvraag is volledig digitaal. U krijgt de gegevens via de post thuisgestuurd. Investering: Deze procedure duurt minstens 3 werkdagen.
   
 • Optie 2 - U vraagt via het Dijklander Ziekenhuis een machtiging aan.
  Dit kan door dit formulier in te vullen.    
  Vervolgens levert u dit machtigingsformulier in bij het Bureau Zorgervaring in het ziekenhuis. Hiervoor heeft u uw eigen ID-bewijs én die van uw kind, of bewijs van wettelijk gezag, nodig. Het duurt maximaal 5 werkdagen voor de machtiging ingaat. Zodra die machtiging rond is, kunt u inloggen met uw eigen DigiD en het patiëntenportaal - Mijn Dijklander - van uw kind inzien.

  Voordeel: U hoeft geen DigiD voor uw kind aan te vragen.
  Investering: Als u geen afspraak hebt staan, moet u speciaal voor deze machtiging bij het ziekenhuis langs om dit te regelen.

Gemachtigden

 • een ander machtigen
  Wilt u een ander machtigen voor toegang tot uw gegevens? Bijvoorbeeld uw partner? Dan moet u hiervoor een machtiging aanvragen. Hiervoor vult u het aanvraagformulier in.
 • wilsonbekwaam
  Is een patiënt wilsonbekwaam en wordt hij/zij vertegenwoordigd door een ander? Dan kan de vertegenwoordiger een machtiging aanvragen voor toegang tot Mijn Dijklander. Hiervoor vult u het aanvraagformulier in.

Als de machtiging is verleend, dan is in uw eigen Mijn Dijklander zichtbaar voor wie u gemachtigd bent.

​Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Persoonsgegevens worden verwerkt en beveiligd op zo’n manier dat wij voldoen aan de wettelijke eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst en andere relevante wetten en regelgeving.

Inloggen vanuit het buitenland

In verband met  de beveiliging van uw patiëntgegevens, wordt de toegang tot Mijn Dijklander beperkt tot gebruikers van landen binnen Europa, Caribisch Nederland, Suriname en Marokko. Wanneer u in een ander land bent dan hierboven genoemd dan kunt u dus helaas niet inloggen en krijgt u de melding ‘Web Page blocked’ te zien.

Meer vragen?

Lees hieronder de veel gestelde vragen over

Afspraak verplaatsen
Een afspraak maken of verplaatsen? U kunt bellen naar de betreffende polikliniek. Het Klantcontactcentrum en de poliklinieken zijn op werkdagen bereikbaar. Bekijk hier een overzicht van alle poliklinieken en telefoonnummers. Inhoudelijke vragen kunt u bij een volgend bezoek voorleggen aan uw zorgverlener..

Vragen over Mijn Dijklander
Vragen over het gebruik van Mijn Dijklander kunt u stellen aan Bureau Zorgervaring. LET OP: een afspraak verplaatsen gaat niet via Bureau Zorgervaring, maar via de polikliniek.
 

Door in te loggen op Mijn Dijklander gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

Hoe werkt het precies? U vindt het in de:

Wat vindt u?

Uw mening is belangrijk voor ons. Alleen zo kunnen we Mijn Dijklander verbeteren. Wilt u ons helpen door een vragenlijst in te vullen? Dat duurt drie minuten.

Start