(VOL) Informatieavond: Artrose van de heup, knie en schouder

knie
di 5 maart
19:15 - 20:30 Uur

De vakgroep Orthopedie van het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op dinsdag 5 maart een informatieavond over artrose (slijtage) van de heup, knie en schouder. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden. 

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. 

Voorlichting

Artrose is helaas niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden.  Op de informatie avond gaan wij daar verder op in. Hoe om te gaan met klachten van artrose, wat kunt u zelf doen om deze zoveel mogelijk te beperken en wanneer komt men in aanmerking voor een prothese, zijn onder andere onderwerpen die besproken gaan worden. Er wordt deze avond gesproken worden door orthopedisch chirurg Jeremy Amaya, verpleegkundig specialist Marriët Schipper, fysiotherapeut Djuna Apello en wijkverpleegkundige Myranda Pohlmann.

Dinsdag 5 maart 2024
19.15 –20.30 uur
Inloop vanaf 18.45 uur

Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn
Maelsonstraat 3 in Hoorn
Personeelsrestaurant begane grond

Aanmelden

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.  Heb je vragen over de informatieavond? Mail naar voorlichting-orthopedie@dijklander.nl.