Dijklander Ziekenhuis behoort tot top 5 best gewaardeerde ziekenhuizen

groepsfoto bezoek Zorgkaart NL

Het Dijklander Ziekenhuis behoort tot de top 5 van de Best Gewaardeerde zorgorganisaties 2023, een initiatief van Zorgkaart Nederland.

De ZorgkaartNederland Top 2023 is bepaald aan de hand van de waarderingen (scores) die door patiënten op ZorgkaartNederland zijn geplaatst tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. Het Dijklander Ziekenhuis is onderdeel van de categorie 'Grotere Ziekenhuizen'. Het thema is dit jaar ‘Samen Beslissen’. Dit betekent dat de waarderingen van patiënten op de onderwerpen luisteren; luisterde de zorgverlener(s) goed naar u? Uitleg; was de uitleg van de zorgverlener(s) begrijpelijk? Informatieverstrekking en bejegening zijn meegenomen.

Edo Schubert, lid van de raad van bestuur van het Dijklander Ziekenhuis: "We zijn trots dat patiënten ons verkozen hebben als een van de Best Gewaardeerde zorginstellingen op dit thema. Wij kijken altijd naar wat echt belangrijk is voor onze patiënten, dat is een van de pijlers van onze strategie. Samen met patiënt en naasten komen we tot keuzes die passen bij de persoonlijke situatie. Het is fijn om terug te zien dat patiënten dat herkennen. Deze waardering geeft aan dat we goed op weg zijn, al blijft er natuurlijk altijd ruimte voor verdere verbetering. De feedback van onze patiënten, die we zelf uitvragen maar ook op ZorgkaartNederland ontvangen, is daarvoor heel waardevol!” 

Over ZorgkaartNederland 
ZorgkaartNederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg. Patiënten kunnen (anoniem) hun ervaringen delen over het ziekenhuis en over de medisch specialisten werkzaam in het ziekenhuis. Hiervoor hebben patiënten hun mening verdeeld over een aantal punten: de mate waarin de arts luistert, de gegeven uitleg, de deskundigheid van de arts, het benoemen van voor- en nadelen, samen beslissen, de samenwerking en de algehele behandeling.  De ZorgkaartNederland Top 2023 werd voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt.

Caraoline van der Meijden van patientenfederatie NL