Ieder bed een iPad: nu ook in Purmerend

Foto van oudere met iPad

Sinds 2014 stelt het Dijklander Ziekenhuis iPads beschikbaar voor patiënten. Op de iPad kunnen patiënten onder andere televisie kijken, een spelletje spelen, informatie lezen over de afdeling waar ze zijn opgenomen en inloggen in Mijn Dijklander om inzicht te krijgen in het medisch dossier. De iPads werden al gebruikt in het ziekenhuis in Hoorn, maar nu krijgen ook patiënten in Purmerend een iPad in bruikleen.

“De iPads zijn een gewaardeerde service voor onze patiënten”, vertelt Ellen Feenstra, manager facilitair bedrijf en services. “Ook oudere mensen kunnen er vaak verrassend goed mee om gaan. We zijn blij dat we dit nu ook in Purmerend kunnen aanbieden.” De iPad wordt stapsgewijs ingevoerd op de verpleegafdelingen in Purmerend in samenwerking met Beagleboxx, de leverancier.

Nieuwe app
Ook komt er op iedere iPad - ook die in Hoorn - een vernieuwde versie van de Dijklander app. Hiermee wordt het opzoeken van televisie, spelletjes en informatie nog gemakkelijker. Ook komen er extra onderdelen beschikbaar. Zo wordt het mogelijk om via de iPad te luisteren naar Waterland radio, de eigen ziekenhuisomroep. De vernieuwde app is in Hoorn en Purmerend beschikbaar. En omdat sommige patiënten de iPad graag mee naar huis zouden willen nemen, is elke iPad beveiligd tegen diefstal. Zodra een iPad zich buiten het ziekenhuis bevindt, wordt er een alarm uitgestuurd en wordt de iPad op afstand onklaar gemaakt. Naast de iPads zijn ook alle patiëntenbedden in Purmerend vernieuwd, een verdere renovatie van de verpleegafdelingen staat nog op de planning voor de toekomst.