Informatie over uw afspraak voortaan via e-mail in plaats van de post

dame met mobiele telefoon

Per dinsdag 2 april starten de poliklinieken KNO en Reumatologie van het Dijklander Ziekenhuis met het versturen van een afspraakbevestiging per mail. De andere poliklinieken volgen stap voor stap. Maar let op, alleen als wij uw e-mailadres hebben én u heeft vastgelegd dat u gebruik wilt maken van deze service. De bevestigingsmail bevat geen details over uw afspraak, maar verwijst naar informatie over uw afspraak op het patiëntenportaal Mijn Dijklander.  

Zo werkt het 
Als onze medewerker een afspraak voor u heeft ingepland op de poli en u bent al ingeschreven, ziet u direct in Mijn Dijklander uw afspraakinformatie.  Eerder verstuurde wij u dan ook een brief per post. Voortaan ontvangt u een e-mail met een link naar “Mijn Dijklander” om u op deze afspraak te wijzen en nadere afspraakinformatie te bekijken. De e-mail bevestigt dus alleen dat er een afspraak is gemaakt. Helaas is het nog niet mogelijk om formulieren of labbriefjes digitaal mee te sturen. Deze sturen wij per post na. Dit kan tot 72 uur na ontvangst van de e-mail duren voor u die in uw bezit heeft.  

Wilt u ook gebruik maken van deze service?   
Dat regelt u in een paar stappen:  

  1. Ga naar Mijn Dijklander.nl en log in met DigiD. 
  2. Ga naar ‘Patiëntgegevens’ en vul uw mailadres in. 
  3. Controleer uw mailadres. Zo legt u vast dat dit het adres is waar wij u op kunnen bereiken. (verifiëren van uw mailadres) 
  4. Geef toestemming (de knop achter uw e-mailadres) 
  5. Geef uw communicatievoorkeur aan bij ‘contact toestaan’ zet hier toestaan per mail op ‘ja’.  

Hier  vindt u een uitgebreid stappenplan van deze beschrijving met schermafbeeldingen.  

Patiënten die (nog) geen gebruik maken van Mijn Dijklander en/of nog niet hebben aangegeven dat zij digitaal communicatie willen ontvangen, blijven onze brieven per post ontvangen.  

Deze service is op dit moment alleen mogelijk bij de poliklinieken KNO en Reumatologie. Na 1 mei volgen ook de andere poli’s. 

Meer voordelen van Mijn Dijklander 
Via Mijn Dijklander.nl heeft u altijd en overal zicht op uw afspraken. Via Menu > Overzicht afspraken komt u bij uw afsprakenoverzicht. Hier ziet u de belangrijkste afspraakinformatie, bijvoorbeeld bij welke poli uw afspraak is en op welke datum, tijd en locatie. Ook vindt u hier eventuele instructies, folders of vragenlijsten die u nodig heeft ter voorbereiding op uw afspraak. Daarnaast kunt u in Mijn Dijklander ook uitslagen bekijken, behandelverslagen lezen, en inchecken voor uw polikliniekafspraak.  

Steeds digitaler 
Steeds meer informatie deelt het ziekenhuis digitaal. Op deze manier bent u eerder en beter geïnformeerd over uw afspraak en kunt u zich goed voorbereiden. Hierdoor is er meer ruimte om tijdens uw afspraak met de arts of zorgverlener in te gaan op wat voor u belangrijk is bij het ontvangen van zorg. Uiteraard blijft in gevallen waarin dit niet anders mogelijk is, ook communicatie op papier mogelijk. 

Heeft u vragen hierover? Bezoek onze pagina met veelgestelde vragen.