Kerstdiner voor patiënten

Kerstdiner 2019

Op zaterdag 21 december organiseerde het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend een kerstdiner voor patiënten en hun dierbaren.

Speciaal voor de gelegenheid werden de personeelsrestaurants omgetoverd tot een sfeervolle dinerzaal. Bijna 250 gasten genoten daar van een luxe driegangen menu, met zorg bereid door de koks van het ziekenhuis. De bediening was in handen van medewerkers en bekenden van het ziekenhuis. Onder andere verpleegkundigen, leidinggevenden en doktersassistentes die voor een avondje de rol van serveerder op zich nemen. Zij meldden zich vrijwillig aan om hun patiënten een fijn kerstdiner te bezorgen. “Het is zo bijzonder om op deze manier toch nog wat van de kerstsfeer mee te kunnen geven. Daar geef ik met liefde wat vrije tijd voor op!” Aldus teamcoördinator Annette Bos. Patiënten die te ziek zijn om de afdeling te verlaten, kregen het speciale kerstmenu op hun kamer geserveerd.


Jaarlijks organiseert het Dijklander een kerstdiner voor patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Raad van bestuurslid Ymke Fokma was in Purmerend aanwezig om alle gasten welkom te heten: “Het is nooit fijn om in het ziekenhuis te liggen, maar met kerst wil je hier natuurlijk helemaal niet zijn. Het liefste wil je dat de patiënten gewoon thuis kerst kunnen vieren. In hun vertrouwde omgeving op hun eigen manier. Maar als dat niet mogelijk is, dan is dit wel het minste wat we voor ze kunnen doen.” En dat wordt op prijs gesteld door de aanwezigen. Zo geniet Griet Sier-Plat van het diner samen met haar nicht en neef, Griet en Klaas Schokker, allen uit Volendam. Ze zijn unaniem in hun oordeel: “Het smaakt heerlijk!”

Het diner werd gesponsord door de Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis, Bakkerij Otten, Jamin Hoorn, bezoekersrestaurant ’t Boetje en Vermaat, GOM Zorg en Bidfood.