Recepten voortaan digitaal naar apotheek

Recepten voortaan digitaal verstuurd

Binnenkort kunnen alle recepten vanuit het Dijklander Ziekenhuis voor de apotheken in de regio digitaal verstuurd worden. Nu krijgen patiënten vaak nog een recept mee op papier, maar dat is binnenkort verleden tijd. Vandaag ondertekenen apothekers, huisartsen met een apotheek en het Dijklander Ziekenhuis een convenant.

Dankzij de nieuwe werkwijze kan de apotheek de recepten sneller verwerken en klaarmaken, waardoor de patiënt doorgaans minder lang hoeft te wachten. In veel gevallen zullen zijn medicijnen al klaar liggen in de apotheek. Net als nu mag de patiënt nog steeds zelf kiezen bij welke apotheek hij zijn medicijnen ophaalt.

Het versturen van de recepten gebeurt via een beveiligde verbinding. Daardoor zijn de gegevens van de patiënt goed beschermd en is er minder kans op fraude. Ook is er minder kans op fouten, omdat de apotheek de recepten niet meer handmatig hoeft over te typen.

Om de nieuwe werkwijze te testen, wordt begin januari gestart met een proef op twee afdelingen van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend. Als alles goed gaat, gaat eind januari de nieuwe werkwijze in voor alle afdelingen.