Vanaf 3 november: digitaal inchecken voor polikliniekafspraken

Vanaf 3 november digitaal aanmelden

Het Dijklander Ziekenhuis wordt steeds digitaler. Vanaf donderdag 3 november kunnen patiënten – thuis of via de aanmeldzuil – simpel en snel inchecken voor hun afspraak. Hiermee checken we direct of alle gegevens kloppen en hoeven patiënten op de polikliniek of bij het dagcentrum minder lang te wachten voor het aanmelden.

Inchecken en aanmelden
Vanaf 3 november kunnen patiënten op locatie Hoorn en locatie Purmerend op twee manieren inchecken voor hun afspraak: via Mijn Dijklander en via de aanmeldzuilen in de centrale hal. In beide gevallen ontvangen zij een afsprakenticket dat ze vervolgens op de polikliniek of op het dagcentrum kunnen scannen. Hiermee kunnen ze laten weten dat ze aanwezig zijn voor de afspraak.

Meer regie, meer privacy en meer tijd voor zorgverlening
Dankzij deze nieuwe manier van aanmelden heeft de patiënt meer regie over zijn zorgproces. Hij kan gemakkelijk zijn eigen (contact)gegevens controleren en wijzigen en bijvoorbeeld toestemming geven voor het uitwisselen van gegevens met andere zorgaanbieders. Een ander voordeel is dat privacygevoelige gesprekken niet meer aan de balie gevoerd hoeven te worden. Patiënten die er niet uitkomen met het digitaal aanmelden, kunnen terecht bij de medewerkers van de receptie in de centrale hal of bij één van de gastheren/-vrouwen.