Verbouwing centrale hal Purmerend

Per juni is de volgende fase in de verbouwing van de centrale hal van locatie Purmerend gestart. In deze fase wordt de voorste lift (lift H) verwijderd en het onderste deel van de trap een kwartslag gedraaid. De lift wordt definitief verwijderd om een betere ontvangstruimte mogelijk te maken. In de nieuwe opzet van de hal krijgen de gastvrouwen een centrale plek daar waar nu de lift staat.

Huidige aangezicht centrale hal

De hoofdingang blijft gewoon toegankelijk. Patiënten worden door middel van bewegwijzering naar de dichtstbijzijnde lift geleid. Minder mobiele patiënten kunnen indien gewenst een beroep doen op onze gastvrouwen. Zij assisteren onze patiënten en/of bezoekers graag naar de poli en halen hen desgewenst daar ook weer op.

Waarom krijgt de hal een nieuwe look?
Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar patiënten, bezoekers en medewerkers zich welkom voelen. Figuurlijk, maar ook letterlijk gezien. Juist de centrale hal, het entreegebied, is een visitekaartje als het gaat om de ontvangst. In de huidige opzet van de entree kijken bezoekers tegen de liftschacht aan en worden zij als het ware opgewacht door patiënten die hier plaats nemen voor de taxi. Daardoor ontstaat een smalle doorgang naar de rest van de poliklinieken. Het verwijderen van de liftschacht biedt mogelijkheden voor een structurele plek voor onze gastvrouwen en biedt tevens meer ruimte voor een meer gastvrije ontvangst.

In plaats van een verkeersader wordt de centrale hal een ontvangst- en verblijfsruimte, een open plein met veel (zit)ruimte en heldere zichtlijnen. Waarbij je hartelijk ontvangen wordt door onze receptie en gastvrouwen en waar je als het ware wordt uitgenodigd om door te lopen. Een plek waar, tussen veel groen, een grote diversiteit aan zitjes komt met ruimte voor ontmoeten, wachten, eten & drinken, (werk)overleg, maar ook voor rust en privacy.

In de nieuwe hal:
• komt een structurele plek voor de gastvrouwen op de plek waar nu de lift zit.
• wordt de looproute verbeterd (bredere doorgang)
• is en wordt de groenvoorziening verder aangepakt.
• komt meer ruimte voor patiënten, bezoekers en medewerkers waar zij kunnen wachten, ontmoeten, werken, eten & drinken, of zich juist even kunnen terugtrekken.

artist impression central hal

*op de foto een artist impression van de nieuwe hal, gezien vanuit de hoofdingang. De trap valt aan de linkerzijde net uit beeld.