Digitaal inchecken voor polikliniekafspraken
Op locatie Hoorn en locatie Purmerend kunt u zich op twee manieren inchecken voor uw afspraak op de polikliniek of bij het dagcentrum: online via Mijn Dijklander of via de aanmeldzuilen in de centrale hal. Inchecken kan vanaf 24 uur van tevoren. In beide gevallen ontvangt u een afsprakenticket met een QR-code. U kunt die vervolgens scannen bij de aanmeldzuil van de polikliniek of het dagcentrum waar u de afspraak heeft. Zo weten we dat u er bent!
In onderstaande animatie ziet u precies hoe het werkt.
Heeft u een afspraak in Enkhuizen of Volendam? Dan is inchecken en aanmelden niet nodig. U kunt zich melden bij de balie.
Let op: wij delen veel informatie via Mijn Dijklander. Om in te loggen is een DigiD nodig. Wilt u inchecken voor een afspraak van uw kind en is uw kind jonger dan 16 jaar? Ook dan heeft u een DigiD of machtiging nodig. Lees hier meer informatie.
Meer regie, meer privacy en meer tijd voor zorgverlening
Dankzij deze nieuwe manier van aanmelden heeft u meer regie over uw zorgproces. U kunt gemakkelijk uw eigen (contact)gegevens controleren en wijzigen en bijvoorbeeld toestemming geven voor het uitwisselen van gegevens met andere zorgaanbieders. Een ander voordeel is dat privacygevoelige gesprekken niet meer aan de balie gevoerd hoeven te worden. Patiënten die er niet uitkomen met het digitaal aanmelden, kunnen terecht bij de balie in de centrale hal of bij één van de gastheren/-vrouwen.
Verloop van de afspraak
Nadat u zich hebt aangemeld bij de polikliniekbalie, neemt u plaats in de wachtkamer. Daar staat koffie en thee voor u klaar of er komt een gastheer of -vrouw langs om u iets aan te bieden. Iedere wachtruimte is voorzien van een televisiescherm waarop naast de eventuele uitlooptijden van de specialist informatie wordt aangeboden over het ziekenhuis, de regio en actualiteiten.
Onderzoek
De arts probeert aan de hand van een gesprek of lichamelijk onderzoek de oorzaak van uw klachten te vinden. Het kan voorkomen dat hij of zij u voor verder onderzoek verwijst naar andere afdelingen van het Dijklander Ziekenhuis. Sommige onderzoeken kunnen nog dezelfde dag plaatsvinden. Vaak moet u echter op een ander tijdstip terugkomen.
Na het gesprek met de arts maakt de polikliniekmedewerker, voor zover van toepassing, een afspraak met u voor onderzoek of behandeling. Van veel ziekten, onderzoeken en behandelingen zijn folders beschikbaar. Vraagt u hier gerust naar.
Veel onderzoeken en sommige behandelingen worden poliklinisch gedaan. Bij meer voorbereiding of verpleegkundige nazorg gebeurt het onderzoek of de behandeling in dagverpleging. Meer informatie over de dagbehandeling vindt u hier.
De uitslag
U krijgt de uitslag van een onderzoek van uw specialist of uw huisarts zodra de resultaten bekend zijn.
Wat neemt u mee tijdens uw afspraak?
Als u voor een nieuw ziektegeval de dokter bezoekt, hebt u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Soms stuurt de huisarts de verwijsbrief digitaal naar de betreffende poli in het ziekenhuis en soms krijgt u de brief zelf mee met het verzoek deze mee te brengen naar de poli. Als u bent doorverwezen voor laboratorium- of röntgenonderzoek, is het belangrijk dat u het aanvraagformulier van uw huisarts of specialist meeneemt.
Daarnaast moet u altijd meenemen:
- lijst van medicijnen die u gebruikt (u kunt bij uw apotheek een actueel medicatieoverzicht opvragen)
- een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning)
De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Als u met uw kind naar de poli komt, is het verplicht om een geldig identiteitsbewijs van uw kind te kunnen tonen. Dit is een bepaling vanuit de Rijksoverheid.