Hoorn

Foto van het Hoornse gebouw

 

In Hoorn kunt u terecht voor 26 medische specialismen en vindt u zowel poliklinieken als verpleegafdelingen.​​ Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

Telefoonnummer
0229 - 257 257
Adres

Maelsonstraat 3
1624 NP Hoorn
Nederland

Parkeren

Aan de kant van de hoofdingang heeft het ziekenhuis een ruime parkeergarage.

Parkeertarieven
De volgende tarieven gelden voor de parkeergarage van ons ziekenhuis:
• De eerste 30 minuten zijn gratis
• Van 30 tot 60 minuten € 1,50
• Van 60 tot 90 minuten € 2,25
• Van 90 tot 120 minuten € 3,00
• Van 120 tot 180 minuten € 3,75
• Langer dan 180 minuten = dagtarief € 7,50
• Op koopavond (donderdag) en in het weekend is het parkeertarief € 1,00 per keer

Invalidenplaatsen
Voor invalide patiënten met een parkeervergunning is voor de hoofdingang een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Kaartje trekken en betalen
Als u de parkeergarage inrijdt, neemt u een kaartje uit de automaat bij de slagboom. Neem dit kaartje mee naar binnen. Bij vertrek kunt u betalen bij een van de twee automaten in de hal. Dat kan met contant geld of met de betaalpas. In de parkeergarage staat bij de liften ook een automaat. Daar kan alleen de betaalpas gebruikt worden. Na betaling hebt u een kwartier de tijd om de garage te verlaten.

Parkeren bij de hoofdingang
De parkeerplekken bij de hoofdingang zijn uitsluitend bestemd voor invaliden, taxi's en bezoekers van de Spoedeisende Hulp. Daar zijn de gewone verkeersregels van toepassing. Stadstoezicht controleert regelmatig op fout parkeren en deelt zo nodig boetes uit.
Voor de hoofdingang is wel gelegenheid om patiënten af te zetten en op te halen.

Duwstoelen
Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moeten wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen staan in de hal van de hoofdingang (door de draaideur aan de linkerkant) en bij de liften van de parkeergarage. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een muntstuk van € 2,00 die u naderhand terugkrijgt.

Gastenpendel
Er is gratis vervoer voor minder mobiele mensen zoals invaliden, kraamvrouwen, ouderen, oncologische patiënten en hun begeleiders. De gastenpendel rijdt van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur om de zeven minuten tussen de parkeergarage en de centrale hal van het ziekenhuis. Pauzes: 10.00-10.30 uur, 12.30-13.00 uur, 15.00-15.30 uur.

Alternatieve parkeerplaatsen
Als de parkeergarage van het ziekenhuis vol is, kunt u parkeren op het Transferium aan de stationszijde (€ 2,50 per dag). Een ander alternatief is parkeerterrein Pelmolenpad. Vanaf daar is het ongeveer zeven minuten lopen naar het station.

Fietsenstallingen
Bij de hoofdingang van het ziekenhuis zijn plekken waar u uw fiets kwijt kunt. Deze stallingen zijn onbewaakt.

Route

Met de auto vanuit de richting Amsterdam
Vanaf de A7 neemt u de afslag Hoorn/Enkhuizen. Voor de rotonde gaat u rechts. Bij de tweede rotonde gaat u rechtdoor. U volgt de N506. Bij het vierde verkeerslicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar de parkeergarage of rechtdoor richting de hoofdingang.

Met de auto vanuit de richting Den Helder
Vanaf de A7 neemt u de afslag Hoorn/Enkhuizen. De rotonde neemt u voor driekwart. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. De rotonde daarna gaat u weer rechtdoor. U volgt de N506. Bij het vierde stoplicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar de parkeergarage of rechtdoor richting de hoofdingang.

Met het openbaar vervoer
Plan uw reis met het openbaar vervoer via de website 9292.nl​.
De locatie Hoorn bevindt zich op loopafstand van het NS-station Hoorn. Over de spoorbrug loopt u richting P&R-terrein. U ziet het ziekenhuis nu recht voor u.