Purmerend

Dijklander Ziekenhuis Purmerend

 

De locatie Purmerend vindt u op de Waterlandlaan 250. Er is een hoofdingang, een achteringang en een ingang van de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost.

 

Telefoonnummer
0299 - 457 457
Adres

Waterlandlaan 250
1441 RN Purmerend
Nederland

Postadres

Alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis hebben één centraal
postbusadres:

Postbus 600
1620 AR Hoorn

Parkeren

Aan de voor- en achterzijde van de locatie Purmerend zijn twee betaalde parkeerterreinen: aan de kant van de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat. Wij vragen u om hier te parkeren om de parkeeroverlast voor onze buren in de woonwijk te beperken.

Parkeertarieven
Op onze parkeerterreinen gelden de volgende tarieven:

  • De eerste 30 minuten zijn gratis
  • Van 30 tot 60 minuten € 2,00
  • Van 60 tot 120 minuten € 3,00
  • Langer dan 120 minuten = dagtarief € 4,00
  • Tussen 23.00 en 7.00 uur € 0,00 (slagbomen zijn wel gesloten)

Invalidenplaatsen
Op beide parkeerterreinen, aan de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat, zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Houders van een invalidenparkeerkaart ontvangen op vertoon van een geldige kopie van deze kaart met een duidelijk zichtbare foto een gratis uitrijkaart bij de receptie bij de hoofdingang.

Kaartje trekken en betalen
Bij de slagboom trekt u een kaartje. Neem dit kaartje mee naar binnen. Na uw bezoek kunt u betalen bij een van de vier betaalautomaten in het ziekenhuis. Na betaling hebt u twintig minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.

Bij de twee betaalautomaten bij de hoofdingang kunt u betalen met contact geld of met de betaalpas (pinpas en creditcard). De automaat bij de achteringang accepteert alleen papier- en muntgeld. Bij de automaat bij de Spoedeisende Hulp kunt u contant geld betalen. Alle automaten geven wisselgeld terug.

Op alle betaalautomaten zit tevens een ‘verloren kaart-knop’. Een uitrijkaart kost in dit geval € 4,00 (dagtarief).

Duwstoelen
Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moeten wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen vindt u bij de hoofdingang. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een muntstuk van € 2,00 die u naderhand terugkrijgt.

Waterlandmobiel
Met de Waterlandmobiel wordt u op het parkeerterrein aan de Waterlandlaan desgewenst snel en droog van uw auto naar de voordeur gereden.  

Oplaadplekken elektrische auto
Voor bezoekers en patiënten met een elektrische auto beschikt de locatie Purmerend over vier oplaadpalen waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. De oplaadpalen bevinden zich op het parkeerterrein bij de hoofdingang. Nadat u de slagbomen bent gepasseerd, slaat u direct na het gebouw links af. U rijdt vervolgens rechtdoor tot het eind. Tegen het gebouw aan vindt u de oplaadplekken.

Bij deze oplaadpalen kunt u met alle oplaadpassen van alle aanbieders terecht. U dient wel zelf te zorgen voor een oplaadsnoer.

Parkeren Polikliniek Psychiatrie
Voor bezoekers van de Polikliniek Psychiatrie is een aparte parkeerplaats bij de polikliniekingang. Deze is alleen tijdens kantooruren geopend.

Fietsenstallingen
Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het ziekenhuis bevinden zich enkele plekken waar u uw fiets kwijt kunt. Deze stallingen zijn onbewaakt.