Apotheek

Op de locaties Hoorn en Purmerend van het Dijklander Ziekenhuis vindt u een apotheek die 24 uur per dag open is. U kunt hier na uw ziekenhuisontslag, polikliniekbezoek of bezoek aan de Spoedeisende Hulp uw geneesmiddelen direct ophalen. Ook is het mogelijk om, bijvoorbeeld na sluitingstijd van uw eigen apotheek, uw medicatie hier op te halen.

> Apotheek Hoorn

> Apotheek Purmerend

Hebt u vragen over de medicijnen die tijdens uw polibezoek zijn voorgeschreven? Op www.apotheek.nl kunt u makkelijk per geneesmiddel gebruikersaanwijzingen en bijwerkingen opzoeken. Wordt uw vraag daar niet (voldoende) beantwoord? Neem dan gerust contact op met de apotheken van het Dijklander Ziekenhuis.

Apotheek in Hoorn

De Maelson apotheek op de locatie Hoorn is de poliklinische apotheek van het ziekenhuis en de dienstapotheek voor de regio Hoorn en West-Friesland. De apotheek is 24 uur per dag open. Iedereen kan bij de Maelson apotheek terecht met zijn recept of voor geneesmiddelen.​​

Bereikbaarheid
De Maelson Apotheek is bereikbaar via:
Telefoonnummer 0229 - 208 001
E-mailadres: info@maelsonapotheek.nl.
Meer informatie op www.maelsonapotheek.nl

Apothekers, huisartsen en medisch specialisten in uw regio kunnen gegevens elektronisch delen via een regionaal beveiligd netwerk: het LSP. Als u bij de Maelson apotheek komt, kan men uw medische gegevens bij uw eigen apotheek opvragen. Dit is belangrijk met het oog op het verstrekken van de juiste medicatie, en dus voor uw veiligheid.

Andere zorgverleners moeten overigens wel uw toestemming hebben om uw medische gegevens in te kunnen zien. Lees hier meer over op de pagina rechten en plichten.

Apotheek in Purmerend

Op de locatie Purmerend is de 24-uurs Apotheek Waterland gevestigd. Deze apotheek werkt samen met alle apotheken in het verzorgingsgebied Waterland. U kunt hier met uw recept terecht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur. Voor spoedrecepten is de apotheek dagelijks, 24 uur per dag, beschikbaar.

Bereikbaarheid
De 24-uurs Apotheek is bereikbaar via:
Telefoonnummer 0299 - 457 900
E-mail: info@24uursapotheekwaterland.nl
Meer informatie op www.24uursapotheekwaterland.nl

De computer van de 24-uurs Apotheek Waterland is gekoppeld met de computers van de samenwerkende apothekers. Hierdoor zijn al uw medicatiegegevens bij de 24-uurs Apotheek bekend. Op deze manier zorgen wij voor uw veiligheid.

Andere zorgverleners moeten overigens wel uw toestemming hebben om uw medische gegevens in te kunnen zien. Lees hier meer over op de pagina rechten en plichten.