Eten in het ziekenhuis

Verse, gezonde en ook nog duurzame maaltijden uit de eigen streek serveren aan de patiënten van het Dijklander Ziekenhuis. Met dat voor ogen hebben het ziekenhuis, GreenPort Noord-Holland Noord, Handelshuis Atlantis en Diverzio hun kennis en kunde gebundeld.

Onze koks hebben samen met topkok Ron Blaauw menu’s ontwikkeld die bestaan uit ingrediënten die grotendeels uit de regio komen. Spinazie uit Lutjebroek, rundvlees van Texel en duurzaam gevangen vis uit de Noordzee. Het komt allemaal hartstikke vers op de borden van onze patiënten.

Voorspoedig herstel

De maaltijd is voor veel patiënten een van de belangrijkste momenten op de dag. Bovendien draagt goede voeding bij aan een voorspoedig herstel. Daarom vinden we het belangrijk dat onze maaltijden lekker, vers en voedzaam zijn. Verder is het natuurlijk mooi meegenomen dat we de lokale economie hiermee ook een handje helpen.

Ruud Mars is al meer dan dertig jaar kok in het ziekenhuis. Hij is blij dat hij kan werken met mooie producten die maar een paar kilometer verderop worden geteeld. ‘Ik kreeg gisteren prachtige witlof binnen van kwekerij Spruit uit Nibbixwoud. Daar kan ik dan iets heel lekkers van maken in combinatie met Beemsterkaas en Texelse ham. Vervolgens krijgt de patiënt het knap geserveerd uit handen van onze servicemedewerkers. En als ze willen, kunnen ze op de iPads de filmpjes kijken over waar hun eten nou precies vandaan komt. Zien ze Dirk Spruit vertellen hoe hij zijn witlof kweekt. Leuk toch?’

Zelf eten meebrengen

Het meebrengen van etenswaren voor patiënten is toegestaan, maar aangezien het ziekenhuis zich houdt aan de hygiënewetgeving, vragen wij u de onderstaande regels in acht te nemen.

  • Onze medewerkers mogen geen meegebrachte voedingsmiddelen bewaren of opwarmen.
  • U zorgt zelf voor weggooiborden, -bekers en -bestek.
  • De afdelingskeuken is alleen toegankelijk voor medewerkers.
  • Warme gerechten mogen meegenomen worden, maar dienen direct gegeten te worden.
  • Warme gerechten of de restjes daarvan mogen niet in de koelkast worden bewaard.
  • Het eten van meegebrachte voedingsmiddelen gebeurt op eigen risico. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen.