Route en parkeren Hoorn

De locatie Hoorn vindt u op de Maelsonstraat 3. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde. Tegenover de hoofdingang is de ingang naar de Spoedeisende Hulp.

Met de fiets

Bij de hoofdingang en aan de achterzijde van het ziekenhuis zijn plekken waar u uw fiets kwijt kunt. Deze stallingen zijn onbewaakt.

Met het openbaar vervoer

Plan uw reis met het openbaar vervoer via de website 9292.nl.

De locatie Hoorn bevindt zich op loopafstand van het NS-station Hoorn. Over de spoorbrug loopt u richting P&R-terrein. U ziet het ziekenhuis nu recht voor u.

Met de auto

Aan de kant van de hoofdingang heeft het ziekenhuis een ruime parkeergarage. De inrijhoogte is max. 2 meter. 

Parkeren

Parkeertarieven

Op onze parkeerterreinen kunt u met pin betalen. Er gelden de volgende tarieven:

De eerste 30 minuten zijn gratis
Van 30 tot 60 minuten € 1,50
Van 60 tot 90 minuten € 2,25
Van 90 tot 120 minuten € 3,00
Van 120 tot 180 minuten € 3,75
Langer dan 180 minuten = dagtarief € 7,50

Op koopavond (donderdag) en in het weekend is het parkeertarief € 1,00 per keer

Kaartje trekken en betalen

Als u de parkeergarage inrijdt, neemt u een kaartje uit de automaat bij de slagboom. Neem dit kaartje mee naar binnen. Bij vertrek kunt u betalen bij een van de twee automaten in de hal. In de parkeergarage staat bij de liften ook een automaat. Bij de parkeerautomaten kunt u alleen met de pin betalen. Bij het uitrijden heeft u bij de slagboom ook de mogelijkheid om contactloos te betalen. Na betaling hebt u een kwartier de tijd om de garage te verlaten.

Kunt u niet met pin betalen? Onze collega’s bij de receptie helpen u graag verder

Parkeren bij de hoofdingang

De parkeerplekken bij de hoofdingang zijn uitsluitend bestemd voor invaliden, taxi's en bezoekers van de Spoedeisende Hulp. Daar zijn de gewone verkeersregels van toepassing. Stadstoezicht controleert regelmatig op fout parkeren en deelt zo nodig boetes uit.

Voor de hoofdingang is wel gelegenheid om patiënten af te zetten en op te halen.

Alternatieve parkeerplaatsen

Als de parkeergarage van het ziekenhuis vol is, kunt u parkeren op het Transferium aan de stationszijde (€ 2,80 per dag). Een ander alternatief is parkeerterrein Pelmolenpad. Vanaf daar is het ongeveer zeven minuten lopen naar het station.

Route

Vanuit de richting Amsterdam

Vanaf de A7 neemt u afrit 8 - Hoorn. Bij de stoplichten gaat u rechts. U volgt de provinciale weg. Bij het vierde stoplicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar de parkeergarage of rechtdoor richting de hoofdingang.

Vanuit de richting Den Helder

Vanaf de A7 neemt u afrit 8 - Hoorn. Neem op de rotonde de 3e afslag rechts. U volgt de provinciale weg. Bij het vijfde verkeerslicht gaat u rechts. Daarna kiest u de tweede afslag rechts naar de parkeergarage of rechtdoor richting de hoofdingang.

Als lopen moeilijk gaat

Invalidenplaatsen

Voor invalide patiënten met een parkeervergunning is voor de hoofdingang en langs de parkeergarage een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Duwstoelen

Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moeten wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen staan in de hal van de hoofdingang (door de draaideur aan de linkerkant) en bij de liften van de parkeergarage. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een muntstuk van € 2,00 die u naderhand terugkrijgt.

Gastenpendel

Er is gratis vervoer voor minder mobiele mensen zoals invaliden, kraamvrouwen, ouderen, oncologische patiënten en hun begeleiders. De gastenpendel rijdt tussen de parkeergarage en de centrale hal. Helaas is de gastenpendel niet altijd beschikbaar, maar we doen ons uiterste best om u deze service zo vaak mogelijk aan te bieden. U kunt de bestuurder van de pendel wenken als u mee wilt.