Route en parkeren Purmerend

De locatie Purmerend vindt u op de Waterlandlaan 250. Er is een hoofdingang, een achteringang  en een ingang van de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost. 

Met de fiets

Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het ziekenhuis bevinden zich enkele plekken waar u uw fiets kwijt kunt. Deze stallingen zijn onbewaakt.

Met het openbaar vervoer

Plan uw reis met het openbaar vervoer via de website 9292.nl​.

Vanaf NS-station Purmerend is het tien minuten lopen naar het ziekenhuis. Of neem vanaf NS-station Purmerend Overwhere EBS Bus 306 en stap uit bij bushalte Waterlandlaan. Het is dan nog twee minuten lopen.

Met de auto

Aan de voor- en achterzijde van de locatie Purmerend zijn twee betaalde parkeerterreinen: aan de kant van de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat. Wij vragen u om hier te parkeren om de parkeeroverlast voor onze buren in de woonwijk te beperken.

Let op: Vanwege werkzaamheden zijn er minder parkeerplekken dan normaal. Daarom is het drukker en kan het langer duren om een plekje te vinden.

Parkeren

Parkeertarieven

Op onze parkeerterreinen kunt u met pin betalen. Er gelden de volgende tarieven:

  • De eerste 30 minuten zijn gratis
  • Van 30 tot 60 minuten € 2,00
  • Van 60 tot 120 minuten € 3,00
  • Langer dan 120 minuten = dagtarief € 4,00
  • Tussen 23.00 en 7.00 uur € 0,00 (slagbomen zijn wel gesloten)

Kaartje trekken en betalen

Bij de slagboom trekt u een kaartje. Neem dit kaartje mee naar binnen. Na uw bezoek kunt u betalen bij een van de vier betaalautomaten in het ziekenhuis. Dat kan met de betaalpas. Na betaling hebt u twintig minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.

Op alle betaalautomaten zit tevens een ‘verloren kaart-knop’. Een uitrijkaart kost in dit geval € 4,00 (dagtarief).

Kunt u niet met pin betalen? Onze collega’s bij de receptie helpen u graag verder

Invalidenplaatsen

Op beide parkeerterreinen, aan de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat, zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Houders van een invalidenparkeerkaart ontvangen op vertoon van een geldige kopie van deze kaart met een duidelijk zichtbare foto een gratis uitrijkaart bij de receptie bij de hoofdingang.

Oplaadplekken elektrische auto

Voor bezoekers en patiënten met een elektrische auto beschikt de locatie Purmerend over vier oplaadpalen waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. De oplaadpalen bevinden zich op het parkeerterrein bij de hoofdingang. Nadat u de slagbomen bent gepasseerd, slaat u direct na het gebouw links af. U rijdt vervolgens rechtdoor tot het eind. Tegen het gebouw aan vindt u de oplaadplekken.

Bij deze oplaadpalen kunt u met alle oplaadpassen van alle aanbieders terecht. U dient wel zelf te zorgen voor een oplaadsnoer.

Parkeren polikliniek Psychiatrie (PAAZ)

Voor bezoekers van de Polikliniek Psychiatrie is een aparte parkeerplaats bij de polikliniekingang. Deze is alleen tijdens kantooruren geopend.

Route

Route vanuit de richting Zaandam

Vanaf de A7 neemt u de afslag Purmerend-Zuid (afrit 4). Voeg in op de Laan der Continenten/de N235. Neem op de rotonde de tweede afslag en rijd door op de Laan der Continenten. Sla linksaf naar de Aziëlaan. Rijd rechtdoor de Gorslaan op en sla rechtsaf naar de Waterlandlaan.

Route vanuit de richting Hoorn

Vanaf de A7 neemt u de afslag Purmerend (afrit 5). Sla linksaf naar de Zuiddijk/de N235. Vervolg de weg steeds rechtdoor naar de Gedempte Where, vervolgens naar de Purmersteenweg en ten slotte naar de Waterlandlaan.

Als lopen moeilijk gaat

Duwstoelen

Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moeten wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen vindt u bij de hoofdingang. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een muntstuk van € 2,00 die u naderhand terugkrijgt.

Waterlandmobiel

Met de Waterlandmobiel wordt u op het parkeerterrein aan de Waterlandlaan desgewenst snel en droog van uw auto naar de voordeur gereden. De Waterlandmobiel is helaas niet altijd beschikbaar, maar we doen ons uiterste best om u deze service zo vaak mogelijk aan te bieden. U kunt de bestuurder van de Waterlandmobiel wenken als u mee wilt.