Gecontracteerde zorgverzekeraars

Wanneer u in het Dijklander Ziekenhuis behandeld bent, hangt de hoogte van de vergoeding af van de soort polis die u heeft afgesloten en of het Dijklander Ziekenhuis contracten heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar.

 

Afspraken met zorgverzekeraars voor 2024

Ziekenhuizen onderhandelen met zorgverzekeraars over de kwaliteit, prijs en het volume van zorg. Afhankelijk van de verzekeringspolis heeft u recht op een vergoeding voor de zorg. Daarom is het voor u van belang om te weten welke afspraken het Dijklander Ziekenhuis heeft met de zorgverzekeraars. In de bijlage vindt u een overzicht met de stand van zaken per zorgverzekeraar voor 2024. Als er een nieuwe ontwikkeling is, werken wij dit overzicht bij. Heeft u vragen over de huidige status van de onderhandeling met zorgverzekeraars? Neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar. 


Budgetpolissen

Het Dijklander Ziekenhuis heeft een overeenkomst met Zilveren Kruis en ZieZo selectief polis. Echter valt de de basis budgetpolis van ZieZo selectief polis van Zilveren Kruis niet onder de verzekerde zorg in het Dijklander Ziekenhuis.  Heeft u deze polis? Dan kunt u alsnog voor alle zorg in ons ziekenhuis terecht. Houd er echter rekening mee dat uw zorgverzekeraar soms maar een deel van de kosten vergoed. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de restbetaling. Alleen de spoedzorg in ons ziekenhuis wordt volledig vergoed. 

Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar bij vragen over de hoogte van de vergoeding van uw behandeling.

Zorgadvies en zorgbemiddeling

Als verzekerden willen weten hoe en waar zij terecht kunnen voor zorg, kunnen zij voor zorgadvies en/of zorgbemiddeling contact opnemen met hun zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft gespecialiseerde teams die verzekerden helpen bij het vinden van een passende zorgverlener. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.mijnzorgverzekeraar.nl. Patiƫnten kunnen erop rekenen dat er alles aan wordt gedaan om hen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Mensen die zorg nodig hebben of gezondheidsklachten hebben, worden geadviseerd niet te wachten en contact op te nemen met hun huisarts.