Passantentarief: als u niet verzekerd bent

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Als u ondanks de wettelijke verplichting niet bent verzekerd, moet u alsnog een basisverzekering afsluiten. Doet u dit niet, dan moet u de volledige kosten van de behandeling zelf betalen. Dit is het zogenaamde passantentarief. U betaalt dan altijd eerst een voorschot van de te verwachten kosten.

Dat zijn de tarieven die u voor behandelingen betaalt als u geen basisverzekering in Nederland heeft afgesloten. Een DBC (Diagnose Behandeling Combinatie) is de verzamelnaam van alle zorg die u in het ziekenhuis heeft gekregen. U vindt de tarieven van 2022 en 2023 hieronder als pdf.

Passantentarieven 2023
Passantentarieven 2023*
Passantentarieven 2023 GGZ*
Passantentarieven 2023 dure geneesmiddelen*

Passantentarieven 2022
Passantentarieven 2022*
Passantentarieven 2022 GGZ*
Passantentarieven 2022 dure geneesmiddelen*

* Deze prijzen zijn geldig van 1 januari tot en met 31 december van het lopende jaar. Wij behouden ons het recht voor deze prijslijst aan te passen als de landelijke of interne ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wanneer er een prijsverschil is tussen het moment van opvragen en de aanvang van de behandeling (als u voor de eerste keer in het ziekenhuis komt), is de prijs op laatstgenoemd moment altijd van toepassing.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de kosten van uw behandeling of uw factuur? We staan u graag te woord.

Bent u patiënt in Hoorn: 0229 - 208 102 of mail naar watbetaalik@dijklander.nl
Bent u patiënt in Purmerend: 0299 - 457 226 of mail naar klantencontacten@dijklander.nl