Passantentarief: als u niet verzekerd bent

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Als u ondanks de wettelijke verplichting niet bent verzekerd, moet u alsnog een basisverzekering afsluiten. Doet u dit niet, dan moet u de volledige kosten van de behandeling zelf betalen. Dit is het zogenaamde passantentarief. U betaalt dan meestal eerst een voorschot van de te verwachten kosten.

Dat zijn de tarieven die u voor behandelingen betaalt als u geen basisverzekering in Nederland heeft afgesloten. Een DBC (Diagnose Behandeling Combinatie) is de verzamelnaam van alle zorg die u in het ziekenhuis heeft gekregen. U vindt de tarieven van 2022  hieronder als pdf.

Passantentarieven 2022*

Passantentarieven 2022 GGZ*

Passantentarieven 2022 dure geneesmiddelen*

* Deze prijzen zijn geldig van 1 januari tot en met 31 december van het lopende jaar. Wij behouden ons het recht voor deze prijslijst aan te passen als de landelijke of interne ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wanneer er een prijsverschil is tussen het moment van opvragen en de aanvang van de behandeling (als u voor de eerste keer in het ziekenhuis komt), is de prijs op laatstgenoemd moment altijd van toepassing.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de kosten van uw behandeling of uw factuur? We staan u graag te woord.

Bent u patiënt in Hoorn: 0229 - 208 102
Bent u patiënt in Purmerend: 0299 - 457 226

Voor zowel Hoorn als Purmerend: watbetaalik@dijklander.nl