Rekening (uw zorgnota)

Alles wat er binnen een ziekenhuis gebeurt, van spreekuur, onderzoek, behandeling tot en met de nazorg, ligt vast in een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Ziekenhuizen gebruiken die DBC’s om de zorg in rekening te brengen. In een DBC is vastgelegd welke diagnose en behandeling bij uw zorgvraag horen. Het ziekenhuis declareert bij uw zorgverzekeraar een of meerdere DBC’s, afhankelijk van de duur van uw behandeling. De rekening voor geleverde zorg sturen we meestal rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

Waar kunt u uw rekening inzien?

Zodra uw verzekeraar kosten voor behandeling aan het ziekenhuis heeft vergoed, is de nota voor u te zien in uw 'mijn omgeving'. De 'mijn omgeving' is uw persoonlijke pagina op de website van uw zorgverzekeraar, waar u kunt zien welke bedragen de zorgverzekeraar voor u heeft uitgekeerd aan zorgaanbieders, zoals het ziekenhuis. Heeft u nog geen persoonlijke online account bij uw zorgverzekeraar? Via de website van uw zorgverzekeraar kunt u dit aanvragen.

Andere vragen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer algemene informatie over vergoedingen en zorgverzekeringen. Wilt u weten hoeveel een behandeling gaat kosten? Neem dan contact op met het ziekenhuis voor een prijsindicatie. De zorgverzekeraar kan u vertellen of uw behandeling wordt vergoed, wat uw polisvoorwaarden zijn en hoe uw zorgnota is opgebouwd.

Meer informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de route van ziekenhuisbezoek tot rekening in beeld gebracht. Bekijk de onderstaande animatie voor informatie over het betalen van ziekenhuiszorg.

External video URL

 

Meer informatie over de kosten van ziekenhuiszorg vindt u op de pagina kosten en verzekering.