Route en parkeren Purmerend

De locatie Purmerend vindt u op de Waterlandlaan 250. Er is een hoofdingang, een achteringang  en een ingang van de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost.

Parkeren

Aan de voor- en achterzijde van de locatie Purmerend zijn twee betaalde parkeerterreinen: aan de kant van de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat. Wij vragen u om hier te parkeren om de parkeeroverlast voor onze buren in de woonwijk te beperken.

Parkeertarieven

Op onze parkeerterreinen gelden de volgende tarieven:

  • De eerste 30 minuten zijn gratis
  • Van 30 tot 60 minuten € 2,00
  • Van 60 tot 120 minuten € 3,00
  • Langer dan 120 minuten = dagtarief € 4,00
  • Tussen 23.00 en 7.00 uur € 0,00 (slagbomen zijn wel gesloten)

*LET OP: Bij de parkeerautomaten kunt u alleen met de pin betalen. Mensen die geen mogelijkheid hebben om met pin te betalen kunnen bij de receptie met contant geld betalen.

Invalidenplaatsen

Op beide parkeerterreinen, aan de Waterlandlaan en aan de Veenweidestraat, zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Houders van een invalidenparkeerkaart ontvangen op vertoon van een geldige kopie van deze kaart met een duidelijk zichtbare foto een gratis uitrijkaart bij de receptie bij de hoofdingang.

Kaartje trekken en betalen

Bij de slagboom trekt u een kaartje. Neem dit kaartje mee naar binnen. Na uw bezoek kunt u betalen bij een van de vier betaalautomaten in het ziekenhuis. Dat kan met met de betaalpas of met contant geld (alle automaten geven wisselgeld terug). Na betaling hebt u twintig minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.

Op alle betaalautomaten zit tevens een ‘verloren kaart-knop’. Een uitrijkaart kost in dit geval € 4,00 (dagtarief).

Duwstoelen

Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn er duwstoelen aanwezig voor intern vervoer. Deze moeten wel door een familielid of begeleider worden geduwd. De stoelen vindt u bij de hoofdingang. Het gebruik van een duwstoel werkt net als een winkelwagentje, met een muntstuk van € 2,00 die u naderhand terugkrijgt.

Waterlandmobiel

Met de Waterlandmobiel wordt u op het parkeerterrein aan de Waterlandlaan desgewenst snel en droog van uw auto naar de voordeur gereden.

Oplaadplekken elektrische auto

Voor bezoekers en patiënten met een elektrische auto beschikt de locatie Purmerend over vier oplaadpalen waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. De oplaadpalen bevinden zich op het parkeerterrein bij de hoofdingang. Nadat u de slagbomen bent gepasseerd, slaat u direct na het gebouw links af. U rijdt vervolgens rechtdoor tot het eind. Tegen het gebouw aan vindt u de oplaadplekken.

Bij deze oplaadpalen kunt u met alle oplaadpassen van alle aanbieders terecht. U dient wel zelf te zorgen voor een oplaadsnoer.

Parkeren Polikliniek Psychiatrie

Voor bezoekers van de Polikliniek Psychiatrie is een aparte parkeerplaats bij de polikliniekingang. Deze is alleen tijdens kantooruren geopend.

Fietsenstallingen

Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het ziekenhuis bevinden zich enkele plekken waar u uw fiets kwijt kunt. Deze stallingen zijn onbewaakt.

Route

Met de auto vanuit de richting Zaandam

Vanaf de A7 neemt u de afslag Purmerend-Zuid (afrit 4). Voeg in op de Laan der Continenten/de N235. Neem op de rotonde de tweede afslag en rijd door op de Laan der Continenten. Sla linksaf naar de Aziëlaan. Rijd rechtdoor de Gorslaan op en sla rechtsaf naar de Waterlandlaan.

Met de auto vanuit de richting Hoorn

Vanaf de A7 neemt u de afslag Purmerend (afrit 5). Sla linksaf naar de Zuiddijk/de N235. Vervolg de weg steeds rechtdoor naar de Gedempte Where, vervolgens naar de Purmersteenweg en ten slotte naar de Waterlandlaan.

Met het openbaar vervoer

Plan uw reis met het openbaar vervoer via de website 9292.nl​.

Vanaf NS-station Purmerend is het tien minuten lopen naar het ziekenhuis. Of neem vanaf NS-station Purmerend Overwhere EBS Bus 306 en stap uit bij bushalte Waterlandlaan. Het is dan nog twee minuten lopen.