dhr. A. Huurnink

dhr. A. Huurnink

Nucleair geneeskundige

Arnold Huurnink is zijn studietijd begonnen met Bewegingswetenschappen aan de VU (Amsterdam), maar is daarna in het VUmc opgeleid tot basisarts. Zijn diploma haalde hij in 2011. In 2018 studeerde hij af als nucleair geneeskundige.

"Eigenlijk is de nucleaire geneeskunde best een breed vakgebied. Ik heb me tijdens mijn opleiding dan ook bewust breed georiënteerd, hoewel de opleiding vooral gericht was op oncologie en cardiologie. Wel heb ik vanuit bewegingswetenschappen en nagenoeg afgeronde promotie een brede wetenschappelijke basis, met extra kennis op het gebied van statistiek en signaalbewerking. Naast gezondheid en het menselijke lichaam, heb ik techniek ook altijd leuk gevonden. Dat is ook de reden waarom ik voorafgaand aan geneeskunde eerst bewegingswetenschappen heb gestudeerd."

Boeiende combinatie
Gevraagd naar zijn keuze voor juist nucleaire geneeskunde, vertelt Arnold: "De nucleaire geneeskunde vond ik een boeiende combinatie van techniek, fysiologie en anatomie. Daarnaast is het vak vol in ontwikkeling."

Goede verhalen
"Ik heb eigenlijk door de jaren heen veel goede verhalen over het Dijklander Ziekenhuis gehoord. Verder vind ik het leuk om in een team met korte lijnen te werken, ook richting de aanvragende specialisaties. De woonomgeving vind ik ook prettig. Dus toen er een mooie vacature vrij kwam ben ik er voor gegaan. Ik vind de sfeer in het Dijklander heel prettig. Eigenlijk best lastig om dat concreet te maken... Het team waarbinnen ik werk is hecht, collegiaal met aandacht voor efficiëntie en verbeteringen. Erg leuk."

Half vol
"Als ik lekker bezig ben heb ik al snel lekker gewerkt, maar het leukste vind ik als de dag variatie heeft in type taken en moeilijkheid, met daarbij een prettig contact met patiënten en collega's. Verder ben ik vaak vrolijk, het glas zit half vol in plaats van half leeg."

En verder
Arnold woont samen met zijn vrouw Joyce en twee dochters in Zwaag. "De meeste vrienden van mij stammen nog uit de bewegingswetenschappenperiode, maar we gaan geregeld op pad. Vanaf mijn zesde heb ik veel gevoetbald, maar na een tweede kruisbandruptuur ben ik een paar jaar geleden gestopt, en naast mijn kinderen nog niet begonnen aan een andere hobby."

Werkt in