dhr. A.J. Drewes

dhr. A.J. Drewes

Kinderarts

Noud Drewes is in 1998 in Amsterdam afgestudeerd in de geneeskunde. In 2011 heeft hij zijn opleiding tot kinderarts, gevolgd in het VUmc en OLVG, afgerond. “In het Dijklander Ziekenhuis richt ik me naast de algemene kindergeneeskunde vooral op de kinderendocrinologie met bijvoorbeeld lengte- en puberteitsproblemen, maar ook op de langdurige begeleiding van kinderen met diabetes. Daarnaast doe ik samen met een kinderpsycholoog de begeleiding van jongeren en hun ouders die te maken hebben gehad met een opname in verband met een alcoholvergiftiging. Ook bemoei ik me met kinderen met psychische en psychosociale problemen.”

Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de endocrinologie, kinderdiabetes zorg, alcohol en drugs problematiek zijn speciale aandachtsgebieden.

 

Noud was in eerste instantie opgeleid tot klassiek tropenarts. “Ik had een droom om voor een langere periode in de tropen te gaan werken. Daadwerkelijke uitzending bleek lastig en vervolgens heb ik de keuze gemaakt voor de kindergeneeskunde. Maar ik heb vooral ook een grote liefde voor de algemene kindergeneeskunde in de volle breedte en veelzijdigheid van het vak. Ik hou van de afwisseling van acute problemen naast verdieping en begeleiding van chronische aandoeningen. Het is een afwisselend vak met kinderen van zuigelingen- tot jong volwassenleeftijd met vaak verrassende gesprekken met kinderen en hun ouders.”

Alcohol
Gevraagd waarom hij juist in het Dijklander Ziekenhuis werkt, vertelt Noud: "Het is een mooi vernieuwd middelgroot ziekenhuis. Door de niet-centrale ligging is het noodzakelijk de acute en de langdurige zorg goed te organiseren en dit met een actieve groep kinderartsen. Ook maatschappelijk kom ik, met een regio waarin alcoholgebruik (helaas) erg normaal is, aan mijn trekken met contacten met verschillende instanties in West-Friesland die zich met alcohol bezig houden."

Betrokken
“Mijn goede eigenschappen? Ja… ik ben betrokken bij zowel kind als ouder, flexibel en creatief werkend. En humor hoort er (natuurlijk) ook bij.”

En verder
Als Noud niet werkt, is hij te vinden bij zijn gezin met partner en drie kinderen: “Wandelend geniet ik van de Hollandse luchten, de vogels en het water van het Markermeer. Ik tennis, loop hard en ik ben altijd in voor een toerschaatstocht met koek en zopie. Muziek maken is mijn grote hobby, het liefst samen met het hele gezin.”

Afdeling
Werkt in