dhr. B.L. Dijkstra

dhr. B.L. Dijkstra

SEH-arts

Björn Dijkstra is in 2006 aan het VUmc opgeleid tot basisarts. In 2012 heeft hij zijn afstudeerspecialisatie Spoedeisende Geneeskunde afgerond.

Op rustige en gestructureerde wijze opvang en behandeling bieden aan acute patiënten, hier streeft Björn te allen tijde naar. Björn werkt op de spoedeisende hulp op de locaties Hoorn en Purmerend. ‘Werken als SEH-arts biedt elke dag weer veel afwisseling. Van groter tot kleiner leed en van ziek tot niet zo ziek, geen dag is hetzelfde. Het mooie aan dit vak vind ik het ontrafelen en behandelen van een wirwar aan symptomen om vervolgens tot een duidelijke waarschijnlijke eindconclusie te komen’, zo laat Björn weten.

Vooruitstrevend

‘Het Dijklander Ziekenhuis is een vooruitstrevend ziekenhuis met een vooruitstrevende vakgroep spoedeisende geneeskunde. Dat spreekt mij erg aan. Maar ook het contact met de nuchtere patiënten uit deze regio ervaar ik als bijzonder prettig’, aldus Björn. ‘Als alles loopt zoals ik dat graag zie, dat wil zeggen als patiënten zichtbaar opknappen en tevreden zijn, er een goede en efficiënte doorstroom op de afdeling is en het team goed op elkaar is ingespeeld, dan is mijn werkdag geslaagd.’

En verder?

Björn is getrouwd en vader van 3 jonge kinderen.

Werkt in