dhr. dr. D.J.A. Sonneveld

dhr. dr. D.J.A. Sonneveld

Chirurg

Eric Sonneveld volgde zijn opleiding chirurgie in het UMCG en Martini ziekenhuis in Groningen. Hierna deed hij twee jaar een fellowship gastro-intestinale en oncologische chirurgie in het Diakonessenhuis te Utrecht. Behalve de gastro-intestinale en oncologische chirurgie vormen de laparoscopische chirurgie en proctologie zijn aandachtsgebieden. Sinds 2007 werkt hij als chirurg op locatie Hoorn.

"De combinatie van het praktisch handelen tijdens een operatie en de theoretische afwegingen die daarvoor nodig zijn, maakt het vak uitdagend."

Chirurgische oncologie
Als chirurg-oncoloog heb je ook veel contact met andere specialisten en zorgverleners. "Ik vind het prettig om met andere disciplines samen te werken. Door onderling te overleggen, combineren we alle kennis met elkaar. Daar wordt de patiënt uiteindelijk beter van."
 
Opleidingsziekenhuis
"Omdat het Dijklander Ziekenhuis een opleidingsziekenhuis is, krijg je de gelegenheid om je kennis en kunde over te dragen op anderen. Dat is leuk om te doen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je zelf ook optimaal blijft presteren."

En verder
Het Dijklander beschikt over multimedia OK's. Deze voorzien in nog optimalere omstandigheden om met name kijkoperaties uit te voeren. "Het is fantastisch dat de techniek zich steeds verder ontwikkelt, waardoor we ons vak steeds beter kunnen uitvoeren.
Want het gaat uiteindelijk natuurlijk niet om het mooie kunstje, maar om (kijk)operaties voor de patiënt nog beter en veiliger te maken."

Werkt in