dhr. dr. E. Tournoij

dhr. dr. E. Tournoij

Chirurg

Erik Tournoij is in Utrecht opgeleid tot basisarts. Zijn diploma haalde hij in 2005. In 2016 studeerde hij af als (vaat)chirurg. "Ik heb ooit voor chirurgie gekozen omdat het een praktisch vak is. Ook kon ik met de chirurgie vele kanten op (oncologie, ongevalschirurgie, vaatchirurgie). Het is wel zo dat de algemeen chirurg steeds meer aan het verdwijnen is en dat wij ons steeds meer specialiseren in de verschillende deelgebieden. Ik heb voor vaatchirurgie gekozen vanwege de mix tussen de fijnzinnige open chirurgie en de endovasculaire chirurgie via het scherm."

Dotteren
Gevraagd naar zijn specifieke vaardigheden, vertelt Erik: "Endovasculaire (minimaal invasieve) behandeling van perifeer arterieel vaatlijden. Dat betekent dat we proberen met behulp van dotterballonnen en stents verstopte bloedvaten weer open te maken. In Rotterdam heb ik ook ervaring opgedaan met het dotteren van de bloedvaten in het onderbeen. Dat zijn uitdagende behandelingen omdat de bloedvaten daar smal en kwetsbaar zijn. Vooral patiënten met suikerziekte profiteren van deze behandelingen omdat het bloedvatlijden bij hen vaak in de kleinere bloedvaten in het onderbeen en de voet zit."

Alles komt voorbij
"Door de fusie is een ziekenhuis ontstaan dat groot genoeg is om veel ziektebeelden binnen de (vaat)chirurgie te behandelen. Daardoor kan ik als allround vaatchirurg mijn ei kwijt. En ook is er door de fusie een leuke, gemêleerde groep van patiënten ontstaan. Van de no-nonsens mentaliteit in West-Friesland tot de 'Amsterdamse' gezelligheid en mondigheid in Purmerend en Volendam. Alles komt voorbij."

Tevreden blik
"Aan het eind van de dag ben ik voldaan als we er met het team die dag alles aan hebben gedaan om onze patiënten met een tevreden blik op ons ziekenhuis en de behandeling te laten terugkijken."

En verder
Erik houdt van sporten. 's Winters is hij een fervent skiër.

Afdeling
Werkt in