E. Knauff foto

dhr. dr. E.A.H. Knauff

Gynaecoloog

Erik Knauff studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna promoveerde hij bij Voorplantingsgeneeskunde en deed zijn opleiding tot gynaecoloog aan de Universiteit Utrecht (UMC Utrecht). In 2012 werd hij geregistreerd als gynaecoloog met als differentiatie: minimaal invasieve chirurgie. Samen met Marieke Lambers en Margarida Santos stond hij aan de wieg van het Centrum voor kinderwens Dijklander Ziekenhuis (open sinds 1 februari 2021).

Erik: 'Als gynaecoloog ligt een groot deel van mijn interesse en passie bij vruchtbaarheidsproblematiek. Mijn andere aandachtsgebied is de laparoscopische chirurgie, kijkbuisoperaties die we onder narcose op de operatiekamer uitvoeren.
Wat ik zo bijzonder vind aan de hulp bij infertiliteit is dat je mensen met een aandoening helpt die gepaard gaat met een diep existentieel verlangen. Ik ben trots op het Nederlandse systeem dat deze belangrijke zorg vergoedt.
Verder houd ik mij als medisch manager bezig met het besturen van ons Centrum voor kinderwens, wat me veel energie en voldoening geeft.'

Werkt in