dhr. dr. F.W.J. te Braake

dhr. dr. F.W.J. te Braake

MDL-arts

Frans te Braake is in het Erasmus MC (Rotterdam) opgeleid tot basisarts. Zijn diploma haalde hij in 2009. In 2016 studeerde hij af als MDL-arts in het AMC. "Ik beoefen het vak in de volle breedte maar mijn specifieke aandachtsgebied binnen MDL zijn de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa."

Gevraagd naar zijn keuze voor juist MDL, vertelt Frans: "Omdat het een praktisch en beschouwend vak is, het een relatief jong specialisme is en daardoor steeds in ontwikkeling. Het Dijklander Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren zijn MDL-afdeling flink zien groeien. Het is een jong en dynamisch team. Verder beschikken we over een state-of-the-art scopiecentrum."

Volksaard
"Ik vind de sfeer op beide locaties erg prettig, de lijntjes zijn kort, ik voel me er thuis. Verder spreekt mij als geboren Groninger de nuchtere volksaard van patiënten in onze regio’s zeker aan."

Geen losse eindjes
"Aan het eind van de dag ben ik voldaan als er geen losse eindjes zijn. Mijn sterke punten? Tja... ik ben gewend gestructureerd te werken en heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn patiënten."

En verder
Frans woont in Amsterdam samen met zijn vrouw en 3 kinderen. "Mijn vrije tijd wordt voornamelijk geconsumeerd door een druk gezinsleven; daarnaast trek ik graag de wandel- of hardloopschoenen aan, houd van uitgebreid koken en struinen door de stad”.

Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer