Dhr. J. Truijen

dhr. dr. J. Truijen

Vasculair internist

Jasper Truijen is in 2007 in Amsterdam afgestudeerd in de geneeskunde. In 2018 heeft hij zijn opleiding tot vasculair internist, gevolgd in het AMC, afgerond. Hij werkt op de locaties Purmerend en Volendam, en richt zich vooral op hoge bloeddruk, cholesterol en trombose.

Verhoogd risico
Jasper vertelt: “Vasculaire geneeskunde is voornamelijk het vak van de preventie van hart- en vaatziekten, een van de meest voorkomende oorzaken van ziekte en sterfte. Ik haal veel voldoening uit het reguleren van risicofactoren bij patiënten die een verhoogd risico op het krijgen van hart- en vaatziekten hebben. Daarnaast is het vak erg divers, aangezien bloedvaten door het hele lichaam lopen. Naast de vasculaire geneeskunde bedrijf ik, als internist, ook de algemene interne geneeskunde wat het werk nog meer divers en uitdagend maakt.”

Gemoedelijk
“Wat ik fijn vind is dat de lijnen in het ziekenhuis kort zijn. Dat komt de samenwerking met andere specialismen ten goede. Ook zorgt dat voor een gemoedelijke sfeer, waarbij collega’s laagdrempelig te benaderen zijn. Dit is in het bijzonder van belang binnen mijn vakgebied. Voor mijn komst was er nog geen specialist in de vasculaire geneeskunde. Dat maakt mijn werk extra uitdagend. Ik hoop daarmee een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de vasculaire zorg in de regio.”

Dankbaar
“Als patiënten dankbaar zijn en je het gevoel hebt een verschil te maken, dan is mijn dag goed,” zegt Jasper.

En verder
Jasper woont in Amsterdam met zijn vriendin Lieke, die huisarts is, en hun dochter. “Ik speel ook trompet in een bigband. En ik houd van koken, maar vooral van lekker eten,” lacht hij.