Foto volgt

dhr. dr. J.M. Niesten

Radioloog

Van 2003 – 2010 is Joris Niesten opgeleid als basisarts aan de Universiteit Utrecht. In 2018 studeerde hij af in zijn specialisatie: neuroradiologie.

Gevraagd naar zijn specifieke vaardigheden, vertelt Joris: “Tijdens mijn opleiding heb ik de differentiatie Neuroradiologie gekozen. Dit sluit goed aan bij mijn afgerond promotieonderzoek op het gebied van CT-perfusie bij verdenking cerebrale ischemie.”

Startpunt van behandeltraject
Over zijn keuze voor het vak, zegt hij: “Ik heb voor radiologie gekozen omdat je veel contact hebt met andere specialisten en alle soorten ziektebeelden langs ziet komen. Je krijgt de kans om je anatomische kennis te combineren met de klinische informatie én de gemaakte beelden waardoor je de diagnose kunt stellen en zo het startpunt vormt van het gehele (behandel)traject.”

Thuis voelen
We vroegen Joris waarom hij voor het Dijklander Ziekenhuis koos, hij vertelt: “Tijdens mijn waarneemperiodes heb ik dit ziekenhuis leren kennen als een zeer fijne werkomgeving. Kleinschalig,  je staat direct in contact met je collega's en laagdrempelig, iedereen kan elkaar aanspreken. Bovendien maakte de voornamelijk Amsterdamse patiëntenpopulatie dat ik mij direct thuis voelde".

Zonnestralen
Op de vraag wanneer hij lekker gewerkt heeft, antwoordt Joris: “Ik werk met name lekker in de zomermaanden waarbij het nog licht is als je op je werk aankomt en als je weer naar huis gaat. Als radioloog werk je in een redelijk verdonkerde kamer waarbij het toch prettig is om nog een paar zonnestralen te kunnen pakken. Voor mijn aanstelling heb ik nog drie maanden op Bonaire gewerkt waar het bovenstaande natuurlijk verzekerd is.”

En verder?
"Ik woon in Amsterdam samen met mijn vriendin. Ik probeer vanuit daar zo vaak mogelijk naar werk te fietsen. In mijn vrije tijd speel ik af en toe tennis en voetbal, beiden op een laag niveau. Daarnaast hou ik erg van reizen en is het doel om elk jaar een mooie reis te maken naar verre oorden."

Werkt in