MDL-arts Pim Weijenborg

dhr. dr. P.W. Weijenborg

MDL-arts

Pim Weijenborg studeerde in 2010 aan de Rijksuniversiteit Groningen af als basisarts. In 2015 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van gastro-oesofageale refluxziekte. In april 2020 rondde hij zijn specialisatie op het gebied van Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) af in het AMC Amsterdam.

Vanuit zijn promotieonderzoek heeft Pim speciale interesse in motiliteitsstoornissen van de slokdarm. Daarnaast is hij gespecialiseerd in geavanceerde endoscopie, zoals het verrichten van endoscopische echografie, ERCP en stentplaatsingen in het gehele maagdarmkanaal.

Endoscopieën
“Maag-, darm-, leverziekten is een heel dynamisch en divers vakgebied”, verklaart hij zijn specialisatiekeuze. “We zien patiënten van jong tot oud, met zowel acute problematiek als chronische aandoeningen. Ook het technische en praktische aspect van de endoscopieën spreekt me aan; op dit gebied zijn er ook continu nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.”

Pim werkt graag in het Dijklander Ziekenhuis. “Er heerst een open en nuchtere sfeer en ik voelde me snel thuis in het jonge enthousiaste team MDL-artsen. Daarnaast zijn de nieuwe endoscopieafdelingen in zowel Hoorn als Purmerend ruim opgezet en state of the art.”

Grote glimlach
Wanneer kijkt Pim met voldoening terug op de werkdag? “Ik loop na een ideale werkdag met een grote glimlach naar buiten als ik in het contact met mijn patiënten op de polikliniek met iedereen overeenstemming heb kunnen bereiken over een goed plan van aanpak voor hun probleem. Én als ik die dag ook nog een aantal uitdagende endoscopische verrichtingen succesvol heb kunnen doen.”

En verder?
“Ik ben geboren in het Westfriesgasthuis en opgegroeid in Hoorn”, vertelt Pim over zichzelf. “Op dit moment woon ik met mijn vrouw en twee zoons in Amsterdam. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk aan het sporten, met name wielrennen en daarnaast hardlopen en tennissen.”

Werkt in