Foto van Reumatoloog Erwin van Spil

dhr. dr. W.E. van Spil

Reumatoloog

Erwin van Spil volgde zijn opleiding tot basisarts in het UMC Utrecht van 2007-2011. Hij rondde zijn opleiding tot reumatoloog af in 2019. Zijn specifieke vaardigheden zijn echografie van het bewegingsapparaat en onderwijs. Hij doet bovendien onderzoek naar artrose met verschillende partners in Nederland.

De patiënt leren kennen
Gevraagd naar zijn motivatie om voor dit vak te kiezen, vertelt Erwin: “Een aanzienlijk aantal van de reumatische aandoeningen is tegenwoordig goed te behandelen en dat is erg lonend voor mij als arts. Als reumatoloog leer je je patiënten vaak vrij goed kennen. Je beoordeelt hen in hun geheel en doet veel verrichtingen zelf (puncties, echo’s, etc.). Bovendien vind ik het leuk om met collega's uit andere vakgebieden samen te werken, zoals vaak nodig is als reumatoloog.”

Op de vraag waarom hij voor dit ziekenhuis koos, zegt hij: “Ik heb het Dijklander Ziekenhuis leren kennen als een patiëntgericht ziekenhuis, met een collegiale en vriendelijke sfeer. Bovendien ligt het in een mooie regio met prettige inwoners. ”
Hij licht toe hoe een prettige werkdag eruit ziet: “Ik ga tevreden naar huis als patiënten zich gehoord hebben gevoeld en tevreden zijn en als ik fijn heb kunnen samenwerken met collega’s.”

En verder?
“Ik ben geboren en opgegroeid in de omgeving van Zwolle en woon nu in Amsterdam. Daar ga ik graag uit naar theater of bioscoop, of geniet ik thuis van een goed boek of een serie op Netflix. Verder houd ik van muziek, zingen, sporten en reizen.”

Afdeling
Werkt in