Driel

dhr. drs. A.P.G. van Driel

SEH-arts

Pieter van Driel studeerde van 1992 tot 1998 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar werd hij opgeleid tot basisarts. In 2004 rondde hij zijn specialisatieopleiding tot SEH-arts af. Hij beoefent de spoedeisende geneeskunde in de volle breedte uit. Hij heeft een specifieke interesse in de acute traumatologie, acute oogheelkunde en procedurele sedatie en analgesie (PSA).

'De afwisseling van alle soorten medische problemen van patiënten in alle leeftijdscategorieën in combinatie het snelle handelen, maakt dit een vak waarin je je nooit hoeft te vervelen. Je kan veel betekenen voor patient in vaak de spannendste en intiemste momenten van hun leven.
Daarbij de beste medische zorg leveren in combinatie met echte aandacht zorgt ervoor dat patiënten zo min mogelijk stress ervaren tijdens hun bezoek aan de SEH. Dat is waar ik voor naar mijn werk ga.'

'Ik werk graag in dit grote regionale ziekenhuis, waar opleiding centraal staat.
De vakgroep Spoedeisende geneeskunde, staat bekend als innovatief en landelijk betrokken bij de ontwikkeling van ons vak. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.'

In zijn vrije tijd sport Pieter graag (schaatsen, sportschool en wielrennen), hij speelt viool (strijkkwartet, begeleidingsorkest van Noord-Holland) en is imker.
'Ik ben graag buiten, bezig in mijn tuin of aan het wandelen in de mooie natuur van Noord-Holland.'

Werkt in