dhr. E.P. van de Visse

dhr. E.P. van de Visse

Internist-intensivist

Eric van de Visse heeft in Amsterdam gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hij is in 1997 afgestudeerd als basisarts en is daarna in opleiding gekomen voor internist. De eerste twee en half jaar in het Elisabeth ziekenhuis in Haarlem en de rest van de zes jaar weer in het VUmc in Amsterdam. Aansluitend is hij daar twee jaar intensivist in opleiding geweest. In 2005 werd hij internist-intensivist.

"Ik heb gekozen voor geneeskunde omdat ik graag ziekten en symptomen wil begrijpen en dan oplossen of lijden verlichten," vertelt Eric. "Ik ben internist geworden om de mens in al zijn ziekten en symptomen te begrijpen, en intensivist om niet alleen de diagnose te kunnen stellen en medicatie geven, maar ook handelen in vaak acute situaties."

Analyseren
Eric houdt ervan om problemen te analyseren, vroegtijdig in te grijpen als dat nodig is en als teamspeler op de IC te werken. "Ik heb voor dit ziekenhuis gekozen om dat het een groot streekziekenhuis is met bijna alle specialismen en veel opleidingen. Groot genoeg om een serieus ziekenhuis te zijn, klein genoeg om elkaar in huis te kennen."

En verder
"Ik heb lekker gewerkt als er een goede sfeer is in het team en als ik weet dat ik mij maximaal heb ingezet om de problemen bij mijn patiƫnten op te lossen. Ik doe niet vaak aan conflicten, maar aan oplossingen. Probeer altijd met een goed humeur mijn werk te doen."

Afdeling
Werkt in