Foto van Ismael Ghariq

dhr. I. Ghariq

Anesthesioloog

Ismael Ghariq voltooide in 2013 in Leiden zijn opleiding tot basisarts en specialiseerde zich vervolgens in anesthesiologie. Zijn specifieke vaardigheden binnen zijn vakgebied anesthesiologie zijn Intensive Care en kinderanesthesiologie.

Vooral de diversiteit van dit vak, spreekt Ismael aan. ‘Ik heb voor anesthesiologie gekozen vanwege de verschillende problemen waarmee je wordt geconfronteerd bij een heel diverse groep patiënten’, zo vertelt hij. ‘Als anesthesioloog ben je in staat om patiënten te ondersteunen met acute, soms levensbedreigende, problemen. Daarnaast werk je altijd in een team en op verschillende locaties.’

Aandacht voor patiënt

Ismael heeft voor het Dijklander Ziekenhuis gekozen vanwege de fijne werksfeer en de leuke collega’s. ‘Prettig samenwerken in een team is belangrijk voor mij. Verder is er in het Dijklander Ziekenhuis veel aandacht voor de patiënt.’

Een werkdag is voor Ismael geslaagd als hij een patiënt, of diens ouders, goed heeft kunnen begeleiden tijdens de intensieve periode rondom een operatie.

En verder?

In zijn vrije uurtjes sport Ismael graag. ‘Het maakt niet uit wat voor sport. Waar vroeger veel tijd in judo ging zitten, zit dat tegenwoordig in fitness en wielrennen. Daarom ben ik ook vaak samen met mijn vriendin op de racefiets te vinden in de duinen rond Den Haag’, zo besluit hij.