Koen van Gils

dhr. ir. C.A.J. van Gils

Klinisch fysicus

Koen van Gils heeft aan de TU in Eindhoven Technische natuurkunde gestudeerd. Hij is afgestudeerd in 2012. Daarna heeft hij de opleiding tot klinisch fysicus gevolgd in het St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein).

Medische apparatuur
Koen vertelt: "Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de klinische fysica en mijn interesse was meteen gewekt. Nadat ik had gesproken met enkele klinisch fysici wist ik het zeker: ik zou klinisch fysicus worden! Medische apparatuur is een belangrijk en steeds groter onderdeel van de ziekenhuiszorg. Daarom is het belangrijk om dat goed te regelen. Ik vind het erg mooi om eraan bij te kunnen dragen."

Ingewikkeld
"Als klinisch fysicus adviseer ik bij aanschaf, implementatie en gebruik van ingewikkelde medische apparatuur en bijbehorende software," zegt hij. "Ook ondersteun ik innovatie. Dat doe ik voor het hele ziekenhuis, maar vooral op de afdeling Medische beeldvorming."

Enthousiast
Koen werkt sinds 2017 in het Dijklander Ziekenhuis. "In dit ziekenhuis was nog geen klinisch fysicus in dienst. Ik vind het een mooi ziekenhuis met aardige, enthousiaste collega's. Daardoor voelde ik me erg welkom. En ik heb een brede interesse waardoor ik snel enthousiast word over een nieuwe uitdaging."

En verder
Koen woont in Utrecht. Hij is een fanatiek duiker (in binnen- en buitenland) en houdt van wandklimmen.

Werkt in