Foto SEH-arts Luuk Wansink

dhr. L. Wansink

SEH-arts

Luuk Wansink is aan de Vrije Universiteit Amsterdam opgeleid tot basisarts. In 2018 rondde hij zijn specialisatieopleiding tot SEH-arts af. Naast zijn werk als SEH-arts op de locaties Hoorn en Purmerend is Luuk bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van SpoedeisendeHulp Artsen (NVSHA).

Afwisseling

‘Spoedeisende geneeskunde is een breed specialisme. Het is iedere dag anders. De adrenaline en afwisseling trekken mij aan. Als je aan een kind zou vragen wat het vak ‘dokter zijn’ inhoudt, dan zou het kind volgens mij het vak van een SEH-arts beschrijven’, zo vertelt Luuk.

Indrukwekkend

‘Daarnaast kom ik op de SEH met mensen met verschillende achtergronden in aanraking op een voor hun heel indrukwekkend en kwetsbaar moment. Mensen delen dan vaak de opvallendste verhalen. Dat vind ik het leukst. Als ik een drukke dienst heb gehad met afwisselende pathologie en veel contact met patiënten, dan is mijn werkdag geslaagd.’

Volwassen vakgroep

Luuk kan zich goed vinden in de nuchtere mentaliteit van de mensen die in deze regio wonen. ‘Dat was één van de redenen waarom ik voor het Dijklander Ziekenhuis wilde werken.  Daarnaast zit hier een vooruitstrevende en volwassen vakgroep SEH-arts. Binnen het ziekenhuis zijn er prettige korte lijntjes met andere specialisten.’

En verder?

Samen met zijn vriendin en zoontje woont Luuk in Amsterdam. Hij maakt graag verre reizen en houdt van de sporten, met name de Olympische Spelen. ‘Ik heb mijn vriendin leren kennen in Bejing tijdens de Olympische Spelen van 2008’, zo besluit hij.

 

 

Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer