dhr. M.N. van der Horst

dhr. M.N. van der Horst

Dermatoloog

Maarten van der Horst heeft gestudeerd AMC in Amsterdam. Hij heeft vervolgens de opleiding dermatologie doorlopen in het Flevoziekenhuis in Almere en in het AMC. Binnen de dermatologie hebben dermato-oncologie, spataderen en Mohs-chirurgie zijn bijzondere aandacht.

"Dermatologie is een visueel vak. Het gaat om het herkennen van bepaalde patronen. Het is een uitdaging om aan de hand van deze patroonherkenning, tussen alle dermatologische aandoeningen (het zijn er namelijk meer dan 3.000) de juiste diagnose te vinden. Daarnaast vind ik het indrukwekkend wat een impact een dermatologische aandoening op de kwaliteit van leven kan hebben. Het feit dat de huid het meest zichtbare orgaan is, draagt daar natuurlijk aan bij. Ik vind het mooi om onze patiënten daarin te kunnen ondersteunen."

Onafhankelijkheid
Ons ziekenhuis op locatie Hoorn was een bewuste keuze voor Maarten. Daarover zegt hij: "De mensen in de regio vind ik prettig in de omgang. De nuchterheid en het streven naar onafhankelijkheid spreekt mij erg aan. Dat past ook goed bij mijn eigen karakter. Daar komt nog bij dat alles, als het even kan, met humor wordt benaderd. Daar houd ik van. Daarnaast is West-Friesland natuurlijk een prachtige regio!"

Persoonlijk
Persoonlijk contact met patiënten vindt Maarten erg belangrijk en is volgens hem de basis van een goede behandeling. "Als het aan het einde van de dag gelukt is om bij iedere patiënt op een persoonlijke manier te hebben bijgedragen aan zijn of haar gezondheidswinst, dán ga ik blij naar huis." Daar kan hij zijn sterke eigenschappen voor inzetten. "Ik denk dat ik kan zeggen dat ik oprecht, vaardig en betrokken ben. Daarnaast ben ik over het algemeen vrij ontspannen."

En verder
Maarten is getrouwd en vader van twee zoons. "Momenteel woon ik met plezier in Amsterdam, maar ik kijk er naar uit om mij in de mooie regio West-Friesland te gaan vestigen."​

Afdeling
Werkt in